EĞİTİM 9.04.2019 14:12:33 0

“Tek Amacımız Meslek Sahibi Edindirmek”

Beylikdüzü Halk Eğitim Merkezi başarılara imza atmaya devam ediyor.

 “Tek Amacımız Meslek Sahibi Edindirmek”

 

 

 

Beylikdüzü Halk Eğitim Müdürü Reşat Çetin, sadece okuma yazma kurslarıyla 554 kişiye okuma yazma öğrettiklerini söyledi.

“594 Kurs Açtık”

Reşat Çetin, “Şimdiye kadar 594 kurs açmış bulunmaktayız. Bu kurslara devam eden öğrenci sayısı şu an itibariyle 14 bin 872. Çok çeşitli kurslarımız mevcut. Geleneksel el sanatlarından beceri kurslarına, dil kurslarından okuma yazma kurslarına, her çeşit okuma yazma kursumuz var. Bu kurslarımız gerek merkez binamızda gerekse de okullarımızda icra ediyoruz. Okullarımızda öğrencilerimize yönelik müzik folklor beden eğitimi vesaire kurslar veriyoruz” ifadelerini kullandı.

“Çözüm Üretiyoruz”

Çetin, “Yine ilçe gençlik spor müdürlüğü ile birlikte yapmış olduğumuz projelerimiz var. Tekvando da Türkiye ikincisi olan öğrencimiz Nisan ayının 20'sinde tekrardan müsabakalara girecek ve milli takım seçmeleri için yarışmalara gidecek. Velilerimize yönelik sosyal uyumluluk projesiyle velilerimizin sorunları ile ilgili onları bilgilendirerek, sorunlarına çözüm üretiyoruz” şeklinde konuştu.

“554 Kişiye Okuma Yazma Öğrettik”

Engellilere yönelik kurslarımız devam etmekte diyen Reşat Çetin şöyle konuştu: “Rehabilitasyon merkezlerindeki öğrencilerimizle kurslarımız devam etmekte. Özelikle 65 yaş üstü kas gerilemelerine yönelik kurslarımız sürüyor. Yabancı öğrencilere yönelik Türkçe okuma kurslarımız var. Bunun yanında okuma yazması olmayan vatandaşlarımız için okuma yazma kursları açtık. Şu ana kadar 554 tane okuma yazma bilmeyen vatandaşımıza okuma yazma öğrettik. Geleceğe yönelik robotik kodlama ile ilgili bir kurslar veriyoruz bu da yeni nesil için çok önemli.

“Tarihi Yaşatıyoruz”

Unutulmaya yüz tutmuş ebru ve hat sanatları gibi tarihi kültürümüzü yansıtan güzide sanatları yeniden canlandırarak tarihimizi yaşatmak istiyoruz. Bunun için de kurslar açtık. İsteyen, merakı olan herkes gelip bu kurslara ücretsiz bir şekilde katılabilir.”

“Tek Amacımız Meslek Sahibi Edindirmek”

Beylikdüzü Halk Eğitim Müdürü Reşat Çetin, “Öğrencilerimizden beklentimiz çeşitli amaçlarımızdan yanı sıra meslek sahibi edindirebilmek. Bizim vermiş olduğumuz kurslarla beraber iş bulabilme imkanı sağlamak veya evinde oturarak bizim kazandırmış olduğumuz becerilerle ev ekonomisine katkıda bulunmak. Girişimcilikte öncelikli kadın projemiz ile beraber güzel projeler elde ediyoruz. Yakında döner sermaye kurarak, döner sermaye ile beraber kursiyerlerimize pazar alanları açmayı düşünüyoruz. Kurslarımıza başvurmak isteyen vatandaşlarımız için başvurmak çok basit. Vatandaşımız verilen formu doldurup istediği kursa katılabilir” dedi.

 

 


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.