EĞİTİM 7.08.2019 11:47:28 0

Toplumsal Olaylara Uzman Bir Bakış İçin; Sosyoloji

Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde “Sosyoloji Yüksek Lisans Programı (Tezli)” açıldı. Program, sosyoloji alanında uzmanlaşmak isteyen

Toplumsal Olaylara Uzman Bir Bakış İçin; Sosyoloji

Toplumsal Olaylara Uzman Bir Bakış İçin; Sosyoloji

Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde “Sosyoloji Yüksek Lisans Programı (Tezli)” açıldı. Program, sosyoloji alanında uzmanlaşmak isteyen ve toplumsal olaylara farklı bakış geliştirmek isteyenlere mesleki anlamda derinleşme ve akademik kariyer imkanları sunuyor. Üsküdar Üniversitesi, “Türk Dünyasının Toplumsal Dinamikleri Dersini” yüksek lisans programına ekleyerek Sosyoloji literatürüne önemli bir katkıda bulunmayı da hedefliyor.

Toplum bilimi açısından gerekli olan Sosyoloji dalı, insan ilişkileri ve toplumsal gelişmeleri değerlendirmek adına giderek önem kazanan bir alan haline geldi. Sosyoloji alanında uzmanlaşma hedefi taşıyanlar için tezli bir lisansüstü eğitim programı olan Sosyoloji Yüksek Lisans Programı Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü altında açıldı.

Toplumsal sorunlara çözümler üretme, anlamlandırma ve gerektiği zamanda eleştirel yaklaşmayı metodolojik açıdan ele almaya imkan tanıyan Sosyoloji Yüksek Lisans Programı hakkında bilgi veren Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı, program hakkında şu bilgileri verdi: “Sosyoloji toplumsal açıdan önemli bir disiplindir. Sosyoloji Tezli Yüksek Lisans Programı öğrencilerin sosyolojik bilgilerini geliştirerek diğer sosyal bilim dalları ile etkileşimleri uygulamalar kapsamında aktarmak üzere bir müfredat sunmaktadır. Sosyoloji yüksek lisans programından mezun olanlar temel bilgilerin yanında ilgi alanları doğrultusunda da yetkinlik elde edecekler”

Türk Dünyasının Toplumsal Dinamikleri Dersi Sosyoloji Yüksek Lisans Programında Yer Alıyor

Üsküdar Üniversitesi Sosyoloji Yüksek Lisans Programı’nın öğrencilere çok çeşitli ve nitelikli bir ders içeriği sunduğunu belirten Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı; “Sosyoloji Yüksek Lisans programı ile Doğu ve Batı medeniyetini her yönüyle ele alan ve ele aldığı tarihsel sosyolojik konuların olumlu ve olumsuz yönlerini itidalli bir şekilde değerlendiren uzmanlar yetiştirmeyi hedefliyoruz. Doğu ve Batı medeniyetleri içerisinde kaybolmadan, bu medeniyetlerin kadim kökleriyle barışık kalabilen yerli, özgün ve bireysel bir bakış açısı geliştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Türkiye’nin tarihsel ve coğrafi mirasını anlama ve açıklama açısından önemli katkılar da sağlayacak iddiada bir program hazırladıklarını belirten Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı; program kapsamında verilecek “Türk Dünyasının Toplumsal Dinamikleri” başlıklı dersi ile sosyoloji literatürüne önemli katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirterek “Program kapsamında ‘Çağdaş Sosyolojik Teoride Kuramsal Sorunlar, Bilgi Sosyolojisi, Uluslararası Göç ve Çokkültürlülük, Postyapısalcı Kuram Okumaları ve Sosyal Teorinin Kuramsal Sorunları’ gibi derslerle öğrencilere detaylı ve derinlikli bir sosyoloji eğitimi sunuyoruz.

“Ortadoğu’da Kimlik Ve Toplumsal Yapı Gibi Dersleri De Açacağız”

Sosyoloji Tezli Yüksek Lisans programına sosyoloji ve diğer sosyal bilim alanlarından lisans mezunu olan herkesin başvurabileceğini vurgulayan Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı, özellikle akademik kariyer isteyenler için Sosyoloji Tezli Yüksek Lisans programı eğitiminin önemli olduğunu vurguladı. Akademik kariyerin yanı sıra devlet veya özel kurumlarda, ya da sivil toplum kuruluşlarında da çalışma imkanları olduğunu belirten Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı, Sosyoloji Yüksek Lisansını tamamlayan kişilerin, yayıncılık, insan kaynakları ve halkla ilişkiler gibi farklı alanlarda da çalışma imkanı bulacağını vurguladı.


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.