EĞİTİM 28.03.2019 19:59:02 0

TÜBİTAK 13. Ortaokul Öğrencileri Yarışması Yapıldı

TÜBİTAK 13. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Sergisi Finali Samsun’da Yapıldı

TÜBİTAK 13. Ortaokul Öğrencileri Yarışması Yapıldı

 

TÜBİTAK 13. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Sergisi Finali Samsun’da Yapıldı

 

TÜBİTAK 13. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışması bölge sergisi finali Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Eski Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen ödül töreni ile gerçekleşti.

TÜBİTAK 13. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışması bölge sergisi finalinde Fatsa Eczacı İlhan Hazinedar Ortaokulu yazılım alanında Samsun Bölge 1.’si, Fatsa Şehit Ümit Karamustafa Ortaokulu değerler eğitimi alanında Samsun Bölge 2.’si, Ünye Şehit İsmail Ustaoğlu Ortaokulu Samsun Bölge 2.’si, Ordu Özel Doğa Ortaokulu kimya alanında Samsun Bölge 3.’sü olarak Türkiye finallerine gitmeye hak kazanmıştır.

 

Büyük bir özveri ile yarışmaya katılım sağlayan, bölge finaline kalan ve derece alan tüm okullarımıza, öğrencilerimize ve danışman öğretmenlerimize teşekkür eder, Türkiye Finali yarışmasına katılacak okullarımıza başarılar dileriz.

 

Türkiye ve KKTC’de öğrenim gören tüm ortaokul öğrencilerinin katılabildiği yarışmada öğrenciler biyoloji, coğrafya, değerler eğitimi, fizik, kimya, matematik, tarih, teknolojik tasarım, Türkçe ve yazılım alanlarında hazırladıkları özgün projeler katıldılar. Bölge sergisine Ordu, Amasya, Çorum, Giresun, Kastamonu, Samsun, Sinop, Tokat illerinden 100 proje davet edildi.

 

TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması bölge ve final olmak üzere iki aşamada gerçekleştiriliyor. Türkiye genelinde Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, İstanbul-Asya, İstanbul-Avrupa, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere 12 merkezde düzenlenen bölge yarışmalarında birincilik ödülü alan projeler final yarışmasına katılmaya hak kazanıyorlar.

 

Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ile Teknoloji, Tasarım ve Mühendislik Uygulamaları altında 10 bilim dalında projenin yer aldığı yarışma sonucunda, başarı elde eden projeler, 29 Nisan - 3 Mayıs 2019 tarihleri arasında Elazığ Fırat Üniversitesi Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonunda düzenlenecek Türkiye Finallerinde katılacak.

 


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.