EĞİTİM 14.12.2018 18:32:27 0

TÜBİTAK Bilim Olimpiyatlarına Hazırlık..!

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü TÜBİTAK Bilim Olimpiyatlarına Hazırlanıyor

TÜBİTAK Bilim Olimpiyatlarına Hazırlık..!

TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları kapsamında İzmir’de beş okulda yürütülen projeyle öğrenciler başarılı çalışmalara imza atıyor.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 2023 Eğitim Vizyonu ile ilgili çalışmaları, bilim olimpiyatlarına hazırlık alanında da hızlı bir şekilde devam ediyor.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, öğrencilerin bilime yönlendirilmesi amacıyla geçtiğimiz yıl başlatılan ve 2023 Vizyon Belgesinde de önemli hedefler arasında yer alan bilim olimpiyatları projesi, Çiğli Fen Lisesi, Atatürk Lisesi, Bornova Anadolu Lisesi, Buca İnci Özer Tırnaklı Fen Lisesi ve İzmir Fen Lisesi olmak üzere toplam beş okulda yürütülüyor.

İl genelindeki ortak olimpiyat çalışmalarında yürütülen proje kapsamında bine yakın öğrenciye deneme sınavı yapılarak başarılı olan 238 öğrenci çeşitli branşlarda olimpiyat derslerine alındı. Haftanın iki günü iki merkezde, diğer günlerde okullarında olmak üzere öğrencilere olimpiyat tecrübesi olan, alanında yetkin, gönüllü öğretmenler tarafından Matematik, Fizik, Biyoloji, Kimya ve Bilgisayar alanlarında ders veriliyor.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ücretsiz doküman ve ders araç gereç desteği sağlanan projede öğrencilere akademik bilginin yanı sıra bilim olimpiyatları soru tekniği ve proje geliştirme konularında da destek veriliyor.

Proje kapsamında öğrenciler, geçtiğimiz yıl katıldıkları bilim olimpiyatlarında İzmir’e altı altın, altı gümüş, on dört bronz olmak üzere toplamda yirmi altı madalya kazandırdı.

Atatürk Lisesi bilim olimpiyatları sınıflarını dolaşarak gözlemlerde bulunan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Yiğit, öğretmenlerden derslerin işlenişi ve kazanımlar konusunda bilgi aldı; öğrencilerle sohbet etti. Projenin yürütüldüğü beş okulun müdürüne, öğrenci ve öğretmenlerin her türlü ihtiyacı konusunda destek olma sözü veren Yahşi, madalya alan öğrencilerle de fotoğraf çektirdi.

Buca İnci Özer Tırnaklı Fen Lisesi 9-A sınıfı öğrencisi Ali Özer, yapılan çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek verilen destek için İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi’ye teşekkür etti. Çalışmaya katılan öğrenciler, başarılı oldukları derslerde kendilerini geliştirme fırsatı buldukları bu projenin devam etmesini istediler.

Koordinatör Matematik Öğretmeni Zafer Yıldırım, “Öğrencilerin derslere olan ilgisini gördükçe bizim de çalışma azmimiz artıyor. İnanıyoruz ki bu öğrencilerimiz çok yakın bir gelecekte dünya çapında marka değeri olan projelerle ülkemizin adını duyuracaklar.” dedi.

Kariyeriniz Kaderinizi Taçlandırsın

Konuyla ilgili duygu ve düşüncelerini belirten Yahşi, “Gençlerimize baktığımda şunu çok net bir biçimde görüyorum ki müthiş bir adanmışlık var. Sizlerin heyecanı ve azmi bizleri hep daha fazlası için motive ediyor. Dünyanın birçok ülkesinde birçok eğitim öğretim ortamında bulundum. Lakin bizim öğrencilerimiz kadar zeki, özgüvenli ve yetenekli öğrenci görmedim. Eğer dünyada bir hikâye yazılacaksa bizim öğrencilerimiz bunu rahatlıkla başarabilir. Kariyeriniz, kaderinizi taçlandırsın. Hayalleriniz büyük olsun. Bu ülke için hayaller kurun. Sizleri ilerde dünya çapında üniversitelerde kürsü sahibi olarak görmek istiyorum. Bu ülkenin size çok ihtiyacı var. Her an yeni fikirlerin filizlendiği bu dönemde ülkemizin önünü açacak, bilim dünyasına yeni bir ses ve soluk katacak yön verecek gençlerimiz, ülkemizin gurur kaynağı olacaktır. Potansiyellerini ilhama ve yeni buluşlara dönüştürüp sanata ve bilime katan gençlerimiz, milletimize yeni ufuklar tayin edecektir. Bu projede çalışan, çözüm odaklı, yeni fikirlere açık, iletişimi güçlü ama en önemlisi yaptığı işi gönül işi olarak benimseyen öğretmenlerimizin yetiştirdiği evlatlarımız, başarılarıyla göğsümüzü kabartacaklar. Allah yolunuzu, bahtınızı açık etsin.” diyerek öğrencilere başarılarının devamını diledi.


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.