EĞİTİM 5.01.2022 14:26:01 0

Türkiye’de İlk Defa Anaokulu Seviyesinde

Türkiye’de bir ilk olan Zekâ Oyunları Ligi- Anasınıfları yarışması Büyükçekmece’de gerçekleştirildi.

Türkiye’de İlk Defa Anaokulu Seviyesinde

Türkiye’de Bir İlk! Okul Öncesi Zekâ Oyunları Yarışması…

Türkiye’de bir ilk olan Zekâ Oyunları Ligi- Anasınıfları yarışması Büyükçekmece’de gerçekleştirildi.

Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 2015 itibaren her yıl düzenledikleri Zekâ Oyunları Ligi yarışmalarına, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek anasınıfı öğrencileriyle yarışma düzenlediler. Düzenlenen yarışmada minikler zekâ oyunlarıyla tanışırken, katılan her çocuğa ödül ve katılım belgesi verildi.

Büyükçekmece Hayriye Duruk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen yarışmaya ilgi yoğun oldu. 50 öğrencinin yarıştığı yarışmada İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun tüm öğrencilere ödüllerini ve katılım belgelerini takdim etti. Yarışmanın koordinatörlüğünü ise Şeyda Okumuş ile Kemal Okumuş yürüttü.

“Bizim İçin Son Derece Kıymetli Bir İş”

Projenin en büyük destekçisi olan Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun; “Bugün çocuklarımız için pandemi döneminde ara vererek yapamadığımız Zekâ Oyunları Ligi yeniden değer kazanmış oldu. Bu eğitim-öğretim sezonunda sizlerin yeniden katkısı ve yeniden bu canlılığı ortaya koyması bizler için son derece önemli. Çocuklarımızla bir arada olmak, okullarımızda olmak ve her şeye rağmen okul ortamında sosyal, sanatsal, kültürel faaliyetlerimizi devam ettiriyor olmak, eğitimi bir bütünlük içerisinde sürdürüyor olabilmek bizim için son derece kıymetli bir iş. Bu sürece katkı sunan tüm meslektaşlarıma, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

“İlkokul Düzeyine Hazırlık Yapmalarını Amaçladık”

Projenin amacını ve detaylarını anlatan Zekâ Oyunları Ligi koordinatörü Şeyda Okumuş; “Pandemiden önce uzun yıllardır yürüttüğümüz projeye pandemi sürecinde ara vermiştik. Çocukların hepsi okullarına kavuştular bunun mutluluğu bize de yansıdı ve bugün itibariyle Zekâ Oyunları ligine tekrar başladık. Biz Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte zekâ oyunları alanında çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Zekâ oyunları ligi her yaş grubunda yapılmasının yanı sıra bu sene bir ilkle bu yıl okul öncesi düzeyinde bir yarışma yaptık ve öğretmenlerimizle alanında yaptığımız çalışmalarla çocukların pedagojik olarak hazır olduklarını düşünmediğimizden birinci, ikinci, üçüncü gibi bir derecelendirme yapmayarak, çocuklarımızın zekâ oyunlarını tanışmalarını, oyunlara sempati duymalarını ve ilkokul düzeyine hazırlık yapmalarını amaçladık.

“İyi Ki De Yapmışız”

Burada bütün idarecilerimize, öğrencilerimize, velilerimize ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz çünkü inanılmaz, coşkulu bir katılım oldu. 25 okul, 50 öğrenci, öğretmenler ve velileri ağırladık. Çok güzel bir etkinlik oldu. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hasan Uygun bu noktada çocukların zekâ oyunlarıyla ne kadar erken yaşta tanışırsa o kadar etkili olacağı düşüncesini bize aşıladı ve bizde bu fikirden yola çıkarak böyle bir etkinlik yaptık. İyi ki de yapmışız. Büyükçekmece İlçesi Zekâ Oyunları Ligini yapmamızda bize desteklerini esirgemeyen İlçe Kaymakamımız Dr. Mehmet Özel’e ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hasan Uygun’a ayrıca teşekkür ediyoruz çünkü bugün burada yapılan işlerin hepsi tamamen Kaymakamlığımızın, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün katkıları ve finansesiyle yapılıyor.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’de İlk Defa Anaokulu Seviyesinde”

Zekâ Oyunları Ligi Teknik Komite Sorumlusu Kemal okumuş; “Zeka Oyunları Ligi kapsamına zeka oyunları yarışmaları Türkiye’de yapılmaktadır fakat lise, ortaokul ve ilkokul seviyelerinde yapılmakta. Şuanda bir ilk defa anaokulu seviyesinde bir şenlik havasında yarışma düzenledik ve rekor katılım sağlandı. Ben teknik komitedeki tüm arkadaşlarıma, koordinatörümüze, bize ev sahipliği yapan okulumuza, desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen ilçe milli eğitim müdürümüze ve ilçe kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.