EĞİTİM 12.12.2018 14:50:08 0

What About Your Blue?

Ev sahipliğini ȘCOALA GIMNAZIALĂ ION ALBESCU isimli okulun üstlendiği toplantıya İtalya, Portekiz, Polonya, İspanya, Letonya, Slovenya’dan da katılımcılar vardı.

What About Your Blue?

WHAT ABOUT YOUR BLUE?

Akçansa Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu Romanya’da ortak projeler için buluştu.

 What About Your Blue? İsimli iyi örneklerin değişimine yönelik Erasmus projesinin koordinatörlüğünü yürüten Akçansa Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu, diğer proje ortak okulları ile birlikte Romanya’da 4-6 Aralık’ta gerçekleşen toplantıya katıldı.

 

 Akçansa Fatih Sultan Mehmet Ortaokulundan Türkçe Öğretmeni Özlem Güllü, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Firdevs Dıramalı Dildar ve okulun öğrencilerinden İpek Lâçin, Nehir Olgun ve Hilal Günay katıldı. Ev sahipliğini ȘCOALA GIMNAZIALĂ ION ALBESCU isimli okulun üstlendiği toplantıya İtalya, Portekiz, Polonya, İspanya, Letonya, Slovenya’dan da katılımcılar vardı.

 

Proje’nin Amacı Nedir?

Bu projenin amacı; öğrencilerimizi su kaynaklarının verimli kullanımı konusundaki sorunlara duyarlı, araştıran ve çözüm üreten bireyler haline getirirken, çevremizdeki insanların da bu konuda ki farkındalık düzeylerini arttırmaktır. Bu amaç doğrultusunda 8 farklı ülkeden gelen katılımcılar kendi okullarında yürüttükleri yerel aktiviteler sonunda elde ettikleri öğrenci çalışmalarını bu toplantıda, uluslararası platformda sunma fırsatı buldular. Her ortak ülke su kirliliğine dikkat çekmek amacıyla öğrencilerin çektiği su manzaraları ya da su kirliliği fotoğraflarından oluşan bir fotoğraf sergisi oluşturuldu. Bunun yanı sıra öğrenciler içerisinde su temasının geçtiği bir sanat dalını seçip sunum yaptılar. Akçansa Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğrencileri ise Can Yücel’in “Su ve Ateş” isimli şiirini İngilizce olarak sundular. Projenin bu aktivitelerinin yanında ev sahibi okulun hazırladığı 3 günlük programa dâhil olduk. Ev sahibi okulun öğrencilerinin hazırlamış olduğu gösteriler izlendi, yerel alanda faaliyet gösteren içme suyu üreten fabrika, hidroelektrik santralleri, su değirmenlerinin sergilendiği açık hava müzesi ziyaret edildi ve şelalenin olduğu bir doğal park gezildi.


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.