EĞİTİM 1.05.2019 16:29:29 0

Yeniliklere Kapı Açan Sergi

Ulusal Öğretmenler Arası Yenilikçi Öğretim Materyalleri Tasarım Yarışması sergisi, 2 Mayıs Perşembe günü saat 10.00’da açılacak

Yeniliklere Kapı Açan Sergi

Ulusal Öğretmenler Arası Yenilikçi Öğretim Materyalleri Tasarım Yarışması sergisi, 2 Mayıs Perşembe günü saat 10.00’da açılacak

Çocukları hayata hazırlayan okullarda ve eğitim ortamlarında materyal geliştirmek oldukça önemli. Öyle olduğu için eğitim materyallerinin yenilikçi boyutunun tasarımla biçimlenmesine katkı sunmaktan başka çare yok. Zira çocukların katıldığı eğitim ve öğretim faaliyetlerinin etkililiği öğretim materyallerinin özgünlüğü, öğrenci düzeyi ve ihtiyaçlarına uygunluğu ile doğru orantılıdır. 

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü yenilikçi öğretim materyalleri tasarımının, öğretim süreçleri, değişen eğitim anlayışı ve öğretim programlarının temel unsurlarından biri olduğu düşüncesinden hareketle bir yarışma düzenledi.  Ulusal Öğretmenler Arası Yenilikçi Öğretim Materyalleri Tasarım Yarışması, eğitim materyali tasarımının nasıl daha iyi yapılabileceği konusunda önemli bir adım olmayı başardı. Yarışmanın 2 Mayıs’ta yapılacak olan sergi ve nihai değerlendirme ödül töreni hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor.

Türkiye’den toplamda 4.681 başvurunun yapıldığı yarışmanın ön değerlendirmesi neticesinde 70 farklı ilden 210 proje finale kaldı. Pratiğin tasarıma yön verdiğini gösteren yarışmanın sergisi Kâğıthane’deki Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı Osmanlı Arşivi’nde Perşembe günü saat 10.00’da açılacak.  Mesleki gelişimin yıllara yayılan çalışmalarından süzülüp gelen sergiyle birlikte yarışmaya katılan projeler oldukça farklı alanlarda çalışma yapmış isimler tarafından değerlendirilecek.  Eğitim materyali tasarımını bütünlüklü olarak ele almak bakımından büyük bir imkân sunan yarışmanın ödül töreni ise aynı gün saat 18.30’da yapılacak. 

Eğitim Tasarımla Renklenir

Beş farklı kategoriden oluşan yarışman hakkında bilgi veren İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, günümüzde öğrenmenin ne anlama geldiği, nasıl tasarlandığı ve tasarlanması gerektiği gibi sorular üzerinde sıkça düşünüldüğünü belirtti. Yazıcı, bundan dolayı, materyal tasarımının tek boyutlu ele alınamayacağını ve yarışmanın, materyal tasarım sürecini desteklemeyi amaçladığını kaydetti. Yazıcı, “Tasarım her şeyden önce öğretim sürecinde azmi, sabrı, merakı ve yaratıcılığı yansıtıyor. Eğitimde yenilikçi materyal tasarımı, bir yanıyla eğitimin nasıl daha iyi olabileceğini hayal etmeyi içeriyor. Ulusal Öğretmenler Arası Yenilikçi Öğretim Materyalleri Tasarım Yarışmamız, eğitim ortamlarımızdaki materyaller hakkında düşünmeyi sağlarken geleceğin öğrenme biçimlerini de gündemimize dâhil edeceğini umuyoruz. Zaten başvurular da bunu gösteriyor. Hiç şüphesiz bunu başardığımızda yenilikçi eğitim materyalleri tasarımının yolu da açılacak.” dedi.

Yeni Dinamikler İçin Yola Çıkmak

Yenilik arayışlarının daima yol bulmayı içerdiğini vurgulayan Yazıcı, “Yarışmamız gelecek odaklı çıtasıyla, eğitim ortamlarımızın yenilenmesini de kapsayan dalga dalga büyüyen bir koro hareketi oluşturdu. Neredeyse tüm illerimizden başvuru yapıldı.  Yarışmaya toplamda 4.681 projenin başvurduğu düşünülürse Türkiye geneline yaygınlaştırılmasına ilişkin özel stratejimizin başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Öğrenme ve eğitim üzerine kafa yoran tüm öğretmenlerimizi canı gönülden kutluyorum. Zaman akıp giderken yaratıcı düşünceler için fırsat sunacak yeni tekliflerinize de açık olduğumuzu belirtmek isterim.” ifadelerini kulandı.

Haber Merkezi

 


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.