EĞİTİM 16.02.2019 18:10:12 0

'Yerel Yönetimlerle iş birliği sağlamalıyız''

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Bakanlık olarak eğitimde bir şey yapmak istiyorsak, muhakkak surette yerel yönetimlerle çok güçlü iş birliğine ihtiyacımız var” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, çeşitli programları kapsamında geldiği Elazığ’da iş dünyasının temsilcileri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile buluştu. Selçuk, eğitim konusunda değerlendirme ve istişarelerde bulunmak üzere kente geldiklerini belirterek, eğitim sisteminin daha iyi ve nitelikli bir yere ulaşması için tüm gayreti göstereceklerini söyledi.

Türkiye’nin eğitim ile ilgili altyapı ve nicel konularda çok büyük mesafeler aldığını anlatan Bakan selçuk, şunları söyledi:
“Bu dönemin ayrı bir hususiyeti var. Milli Eğitim Bakanlığı’nın anahtar kelimelerinden biri de yerel yönetimler. Eğitim dediğimiz şey temelde yerel yönetimlerle kalkınan bir husus. Eğer biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak eğitimde bir şey yapmak istiyorsak muhakkak surette yerel yönetimlerle çok güçlü bir iş birliğine ihtiyacımız var. Sayın Cumhurbaşkanımızın ısrarla üzerinde durduğu şey, ‘Toplumun bütün kesimlerinin eğitimi yükselmeden bizim ekonomimiz ve demokrasimiz yükselmez.’ O sebeple eğitim konusunda eğer hepimiz bir mutabakata sahipsek, çocuklarımızın geleceği konusunda bir kaygımız, umudumuz ve tasavvurumuz varsa, eğitim konusuna hassasiyetle eğilmek zorundayız.”

‘TÜRKİYE EĞİTİMLE İLGİLİ ÇOK BÜYÜK MESAFELER ALDI’
Selçuk, Milli Eğitim Bakanlığı olarak 2013 yılından bu yana yapılan birçok eğitimsel faaliyet üzerinde de  durduklarını anlatarak, bu iktidar döneminde bu konuda büyük işler başarıldığını söyledi. “Keşke şu kadar dersliğimiz, öğretmenimiz, dijital altyapımız olsa” denilen dönemlerden bugüne gelindiğini belirten Selçuk, “Şu anda fotoğrafa baktığımızda gördüğüm şey şu, Türkiye eğitimle ilgili altyapı ve nicel konularda çok büyük mesafeler aldı. Bu mesafelerin alınmış olması bizim işlevimizi kolaylaştırıyor” dedi.


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.