EĞİTİM 6.08.2019 17:34:28 0

Yks Üniversite Boş Kontenjanları Nasıl, Nereden Öğrenilir

Yks Yerleştirme Sonuçlarının Açıklanmasının Ardından Gözler Üniversite Boş Kontenjanları Ve Taban Puanları Sorgulamaya Yöneldi. Yök Tarafından Yükseköğretim Kurumları Sınavı Yerleştirme Sonuçları Raporu Açıklanırken, Lisans Ve

Yks Üniversite Boş Kontenjanları Nasıl, Nereden Öğrenilir

Yks Üniversite Boş Kontenjanları Nasıl, Nereden Öğrenilir

Yks Yerleştirme Sonuçlarının Açıklanmasının Ardından Gözler Üniversite Boş Kontenjanları Ve Taban Puanları Sorgulamaya Yöneldi. Yök Tarafından Yükseköğretim Kurumları Sınavı Yerleştirme Sonuçları Raporu Açıklanırken, Lisans Ve Ön Lisans Programlarında 71 Bin 233 Boş Kontenjan Kaldığı Bildirildi. Durum Böyle Olunca Herhangi Bir Programa Yerleşemeyen Adaylar Tarafından '2019 Üniversite Boş Kontenjanları Sorgulama' Hakkındaki Araştırmalar Da Yoğunluk Gösterdi. Sizler İçin Hazırladığımız Haberimiz Aracılığıyla Ek Tercihler Hakkında Bilgi Edinebilir, Yks Üniversite Boş Kontenjanlarının Ve Taban Puanlarının Nasıl Ve Nereden Öğrenilebileceğine Dair Fikir Edinebilirsiniz.

Yüz Binlerce Öğrenciyi İlgilendiren Yükseköğretim Kurumları Sınavı Yerleştirme Sonuçları Ösym Tarafından Açıklandı. Sonuçların Ardından İstedikleri Fakülteyi Kazanan Adayların Heyecanı Sürerken, Herhangi Bir Programa Yerleşemeyenler İse Yks Ek Tercihleri Beklemeye Başladı. Bu Doğrultuda Da, Üniversite Boş Kontenjanları Ve Taban Puanları Sorgulama Hakkındaki Araştırmalar Da Yoğunlaştı. Öte Yandan, Sonuçların Ardından Yök Tarafından Yayımlanan Raporda, Lisans Ve Ön Lisans Programlarında Geçen Seneye Göre 57 Bin 275 Kişilik Azalma Yaşandığı Ve 71 Bin 233 Kontenjanın Boş Kaldığı Açıklandı.

Üniversite Boş Kontenjanları Ve Taban Puanları Sorgulama

Bilindiği Üzere, Herhangi Bir Yere Yerleşemeyen Adaylara Ek Tercih Hakkı Tanınacak. Ek Yerleştirme Sürecinde Yeni Bir Tercih Kılavuzu Yayınlanacak. Peki, Üniversite Boş Kontenjanları Nasıl Ve Nereden Sorgulanır? Haberimizin İlerleyen Sayfalarından 2019 Yks Taban Puanları Ve Arda Kalan Kontenjan Bilgilerine Kolay Ve Hızlı Bir Şekilde Ulaşabilirsiniz.

Tercih Yapan 100 Adaydan 81'i Üniversiteli Oldu

Bu Yıl 1 Milyon 113 Bin 640 Öğrenci Tercih Yaparken, Tercihte Bulunan Her 100 Adaydan 81'i Üniversiteli Oldu. Yeni Sistemle Birlikte Doluluk Oranlarındaki Artışın Rasyonel Bir Kontenjan Planlaması İle Birleştiğinde Daha Da Anlam Kazandığına Dikkat Çekilen Yök Raporunda, Ulaşılan Doluluk Oranının Ülkenin İhtiyaçlarını Dikkate Alan, Aynı Zamanda Rasyonel Özelliği Taşıyan Bir Planlamanın Sonucu Olduğu Belirtildi. Boş Kalan Kontenjan Sayısının 2018 Yılında 128 Bin 508'ken, 2019 Yılında 71 Bin 233'e Gerilediği Kaydedilerek, "Program Kontenjanlarında Yapılan Rasyonel Planlamalar Sonucunda 2017 Yılında Programlarda Yüzde 76,45 Olan Doluluk Oranı, 2018 Yılında Yüzde 84,69'a Yükselmiş Ve 2019 Yılında Doluluk Oranı Daha Da Artarak Yüzde 91,36 Olmuştur. Geçen Seneye Kıyasla Boş Kontenjanlarda 57 Bin 275 Azalma Sağlanmıştır. Geçmiş Yıllara Ait Veriler Değerlendirildiğinde 'Ek Yerleştirme' İle 2019 Yılı Yükseköğretimde Kontenjan Doluluk Oranının Daha Da Artacağı Tahmin Edilmektedir" İfadeleri Kullanıldı.

2019 Yks'ye Giren Meslek Liseleri Öğrencileri Sayısında Artış Yaşanırken, 1 Milyon 100 Binden Fazla Meslek Lisesi Mezunu Üniversite Sınavında Ter Döktü.

Yks Taban Puanları Açıklandı Mı?

Ek Yerleştirme Sürecinde Yeni Bir Tercih Kılavuzu Yayınlanacak. Yükseköğretim Programlarına Kayıt İşlemleri Tamamlandıktan Sonra Boş Kalan Kontenjanlar Üniversitelerce Ösym'ye Bildirilecektir.

Yök Atlas Üzerinden Kontenjan Detaylarına Ulaşabilirsiniz.

 


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.