EĞİTİM 10.09.2021 16:13:22 0

Yüz Yüze Eğitimle Yeniden Başladı

İstanbul Beylikdüzü Kaymakamlığı’nın başlattığı proje kapsamında özel gereksinimli kaynaştırma öğrencilerine gölge öğretmen tayin ediliyor.

Yüz Yüze Eğitimle Yeniden Başladı

Özel Gereksinimli Çocuklara Gölge Öğretmen

İstanbul Beylikdüzü Kaymakamlığı’nın başlattığı proje kapsamında özel gereksinimli kaynaştırma öğrencilerine gölge öğretmen tayin ediliyor.

Türkiye’de ilk kez Beylikdüzü’nde hayata geçirilen uygulamada özel çocuklar kendilerine okulda refakat eden gölge öğretmenler sayesinde hem eğitim hem de topluma adapte olma konusunda avantaj sağlıyor.

 Velilerin İçi Rahat

Gölge öğretmenlik projesi sayesinde özel gereksinimli çocukların aileleri çocukları okuldayken adeta rahat bir nefes alıyor. Aileler teneffüsler de dâhil çocuklarıyla bire bir ilgilenen gölge öğretmenlerin çocuklarının eğitim hayatına büyük destek olduğunu söylüyor.

Yüz Yüze Eğitimle Yeniden Başladı

Yüz yüze eğitimin 2021-2022 Eğitim ve Öğretim döneminde yeniden başlamasıyla gölge öğretmenlik uygulaması da ilçedeki anaokulu, ilkokul ve ortaokullarda yeniden başladı. Gölge öğretmen uygulaması ile ilgili Beylikdüzü Kaymakamı Dr. Mustafa Altınpınar başkanlığında dün bir toplantı düzenlendi. Toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasef Bakırcı, Şube Müdürleri Ömer Avcı ve Harun Büker, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Vedat Yoldaş, Halk Eğitim Müdürü Reşat Çetin, Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Vedat Karahan, RAM Müdür Yardımcısı Muhammed Enes Aydın katıldı.

Projenin mimarı Beylikdüzü Kaymakamı Dr. Mustafa Altınpınar Yozgat’ın Sorgun ilçesinde görevli olduğu dönemde özel gereksinimli çocukların ve ailelerinin yaşadıkları sıkıntılara bizzat şahit olunca bu projeyi uygulamaya karar verdi.


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.