GÜNDEM 9.09.2021 20:28:45 0

100 Milyona Ulaşan Aşı Seferberliği

Bugün Twitter hesabından 'Salgınla mücadelede sürecimiz açısından simge bir gün' paylaşımı yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, düzenlediği basın toplantısında Aşılamada 100 milyon doza ulaşıldığını, yerli aşı Turkovac’da ac

100 Milyona Ulaşan Aşı Seferberliği

Koca, Salgınla Mücadelede Simge Bir Gün

Bugün Twitter hesabından 'Salgınla mücadelede sürecimiz açısından simge bir gün' paylaşımı yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, düzenlediği basın toplantısında Aşılamada 100 milyon doza ulaşıldığını, yerli aşı Turkovac’da acil kullanım onayına müracaat edebilecek duruma gelindiğini ve onay alması halinde Ekim ayında seri üretime geçilebileceğini açıkladı.

Ekim Ayında Seri Üretime Geçebiliriz

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, bugün saat 18'de açıklama yapacağını söylemişti, basın toplantısı düzenleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önemli açıklamalarda bulundu. Yeni varyantlar hakkında da açıklama yapan Koca; “Aşıda 100 milyon doza ulaşıldı. 100 milyonuncu doz aşı Kocaeli Gebze'de bir hastanemizde yapıldı. Geldiğimiz nokta çok yüksek bir aşılanma hızının mümkün olduğunu gösteriyor.100 milyon doz için milyonlarca insan karar verdi ve harekete geçti. 100 milyon dozda emeği olan herkesi kutluyorum ve 84 milyona hayırlı olsun. 18 yaş ve üzerinde ilk doz aşısını yaptıran vatandaşlarımızın oranı yüzde 82, ikinci doz aşısını yaptıranların oranı yüzde 63’e ulaştı.

Aşının zaman kaybetmeden tam doz yapılması hayat kurtarır. Şu an hastanelerde yatan pozitif vakaların yüzde 90'a yakın bölümü aşı olmamış veya aşısı tamamlanmamış kişilerden oluşuyor. Üçüncü doz aşısını yaptıran vatandaşlarımızın vaka sayıları içindeki oranı ise yüzde 2'den daha azdır.

100 Milyona Ulaşan Aşı Seferberliği

Aşının tam dozda sağlanan koruyucu gücüne henüz toplumun çoğunluğu olarak sahip değiliz. Tam doz aşılama oranında henüz yeterli düzeye ulaşamadık, virüsün yeni varyantları virüsle mücadeleyi tüm dünyada daha da zor bir hale getiriyor. Aşılarımız olmakla kalmamalıyız, birbirimize aşıyı hatırlatmalıyız çünkü 13 Ocakta başlayan ve bugün 100 milyona ulaşan aşı seferberliğinin tam başarıya ulaşması büyük güç birliği istiyor. Aşılanma bu düzeyde yapılmamış olsaydı, vaka sayımız en az 4-5 kat, hastane yükümüz de bir o kadar artmış olacaktı. Yerli aşımız olan Turkovac için acil kullanım onayına müracaat edebilecek duruma geldik, onay alınması halinde Ekim ayında yerli aşımızda seri üretime geçebiliriz.

Mu Varyantı İstanbul’da

Delta varyantı şu an toplumda yüzde 90'ın üzerinde iken, Mu varyantı iki kişide var. Mu varyantı olan iki vaka da İstanbul'da bulunuyor. Mu varyantının daha ağır seyrettiği şeklinde genel bir kanaat olduğunu biliyoruz, ama bizim 2 vakamızda şu an böyle bir durum söz konusu değil. Kronik hastalığı olan 12 yaş üzeri kişilerin aşılanmasını önemsiyoruz.12 yaş üzeri, eğitim vb. gerekçelerle veli onayıyla bu aşıyı yaptırabilmenin önünü açtık.

Tam Doz Aşısını Yaptıran Öğretmenlerin Oranı Yüzde 77

2 doz aşısını yaptıran öğretmenlerimizin oranı yüzde 77, en az 1 doz aşısını yaptırmış öğretmenlerimizin oranı da yüzde 90'ı geçti ve Covid-19 geçirenlerin oranı ise yüzde 4,4’lerde. Yani şu an yüzde 95'lere yakın aşılanmış olan ve koruyuculuğu olan kişilerden bahsediyoruz. Önümüzdeki 1-2 hafta içerisinde bu oranın yükselip, eğitimcilerimizin 2. dozlarını tamamlayacaklarını biliyoruz.

Üçüncü Doz Çalışması

İnaktif aşı olan Sinovac’la birlikte Turkovac için bir üçüncü doz çalışması yapıyoruz, bu üçüncü doz çalışması yarın bitmiş olacak ve önümüzdeki dönemde bu iki kıyaslamayla ilgili sonuçlar çıkacak. Yerli aşımızın faz-3 çalışması da devam ediyor, dolayısıyla acil kullanım onayını bu üçüncü doz çalışmasının sonuçlarına göre değerlendirebileceğiz” dedi.


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.