EĞİTİM 11.11.2021 15:15:14 0

“110 Okul İçerisinden 3’ünü Aldık”

Beylikdüzü’nü eğitim vadisi olarak nitelendiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı, 3 yıl içerisinde Beylikdüzü’ne yaklaşık 20 okul kazandırılacağının müjdesini verdi.

“110 Okul İçerisinden 3’ünü Aldık”

3 Yılda Yaklaşık 20 Okul

Beylikdüzü’nü eğitim vadisi olarak nitelendiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı, 3 yıl içerisinde Beylikdüzü’ne yaklaşık 20 okul kazandırılacağının müjdesini verdi.

“110 Okul İçerisinden 3’ünü Aldık”

Beylikdüzü ihtiyacı olan okullara kavuşacak diyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes bakırcı; “İstanbul Valiliğimiz ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yatırım planlama konusunda, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in talimatıyla ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın önderliğinde İstanbul’un sıkıntılarını giderecek çok ciddi bir çalışma başlatıldı. İstanbul’da şuanda tüm ilçelerin okul ihtiyaçları ve arsa bilgileri çalışması yapıldı. Bu çerçevede bir an önce ihaleye hazır 110 tane arsa belirlendi. 110 tane okul belirlendi ve çok hızlı bir şekilde bu okulların İstanbul’a kazandırılması konusunda çalışmalar başladı. Bu çalışmalar çerçevesinde bizim Beylikdüzü Çağdaş Yaşam Profesör Ahmet Merdivenci İlkokulumuzun ihalesi yapıldı, İhlâs 2 diye bildiğimiz bölgede bir ilkokul ve bir ortaokul yapımıyla ilgili ihale yapıldı. 110 okul içerisinden 3’ünü aldık ve hala 8 okulumuz daha var. 8 okulumuzun da arsa bilgileri, ruhsatları tarafımızca çoğu bitirildi, eksiklikleri tamamlamaya çalışıyoruz. Çok yakın bir zamanda o okullarında ihalesini yapıp, 2 yıl içerisinde okullarımızı Beylikdüzü’ne ve İstanbul’a kazandıracağız.

“Beylikdüzü İhtiyacı Olan Okullara Kavuşacak”

Beylikdüzü ihtiyacı olan okullara kavuşacak ve sınıf sayıları düşecek. Bu çok ciddi bir yatırım, Beylikdüzü’nü eğitimde gelecek 10 yıl rahatlatacak. Bunun yanında farklı kalemlerden de okullarımız var, bir bağışçımıza yaptırdığımız 24 dersliğimiz var buda eklenecek. Bunun dışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın hamilinde başlayan ve tüm Türkiye’yi kapsayacak şekilde anaokullarının ve anasınıflarının açılma projesi var. Bu proje kapsamında da ilçemize 6 tane anaokulu yapılacak. Bu okullar yapıldığı zaman Beylikdüzü’nde öğrencilerimiz çok daha rahat bir nefes alacak.

“Hep Öncü Bir İlçe”

Beylikdüzü akademik seviyesi, fiziki şartları, sosyal ve kültürel imkânları ile İstanbul’da, Türkiye ve Uluslar arası Avrupa Birliği projelerinde hep öncü bir ilçe. Birçok yönüyle herkesin çocuklarını okutmak istediği bir ilçe, hatta sırf burada okutmak için ilçeye taşınan ev alan, ev kiralayan birçok ailenin olduğunu hepimiz biliyoruz. Şuan ilçemizde eğitimi daha kaliteli bir hale getirmek için tek hedefimiz sınıf ortalamalarını düşürmek. Milli Eğitim Bakanımız ve Valimiz de Beylikdüzü’nde artan nüfusun farkındalar.

“Beylikdüzü Eğitim Vadisi”

Okullarımızda Büyükçekmece’den ve Esenyurt’tan da birçok öğrencimiz var, bu konuda Beylikdüzü bir eğitim vadisi. İlçemiz özel okul konusunda da Türkiye ortalamasının çok üstünde olması dolayısıyla bu manada da öncü bir ilçe.  Ayrıca Beylikdüzü Organize Sanayi Bölgesinde İstanbul Ticaret Odası hamilinde bir meslek lisesi açtık. Lisemiz oradaki bir takım sanayi kuruluşlarıyla iş birliği içerisinde ve orada sanayinin ihtiyacı olacak kalifiye öğrencileri yetiştirmek için onların ihtiyaçlarına yönelik bölümler açtık. Bu bölümlerden mezun olan öğrencilerimizin çoğu sektörde çok daha rahat iş imkânı bulacaktır” dedi.


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.