ASAYİŞ 6.06.2022 13:02:00 0

Açık Tütün Satışı, Tehdit Oluşturuyor

İstanbul’da iki katından fazla artış gösteren açık tütün satış noktaları esnaf için tehdit oluşturuyor.

Açık Tütün Satışı, Tehdit Oluşturuyor

Açık Tütün Satışı, Tehdit Oluşturuyor

İstanbul’da iki katından fazla artış gösteren açık tütün satış noktaları esnaf için tehdit oluşturuyor. 

Türkiye yıllardır yasa dışı tütün ve tütün ürünleri ticareti ile mücadelesine devam ediyor. Ülke genelinde olduğu gibi İstanbul’da da artış gösteren kaçak sigara ticareti, bugün her köşe başında satılan sarmalık tütün, dolu veya boş makaron olarak karşımıza çıkıyor. 2018’den bu yana yalnızca İstanbul’da açık tütün satış noktası sayısı 100’den fazla artış göstererek 3.300’e ulaşmış durumda. Ekonomik zararların yanı sıra açık tütün ürünlerinin içerikleri gerekli denetimlerden geçmediği için sağlık riskleri oluşturuyor ve 18 yaşından küçüklerin bu ürünlere erişimi kolaylaşıyor.


Suç haline gelen bu ticaretin devlete faturası 25 milyar TL’ye varıyor, devlet halk ve esnafla birlikte kaybetmeye devam ediyor. 
Esnaf gelir kaybediyor 


Yasa dışı tütün ve tütün mamulleri ticareti, bu ürünleri ruhsatlı ve vergisiyle satan esnafın gelirini de etkiliyor. Tütün ve makaron kaçakçılığı, ekonomik zorluklarla halihazırda mücadele eden dürüst esnafın gelirini tehdit ediyor. Neredeyse her köşe başına sızmış durumdaki bu ticaretin şu an ülkede 20 binin üzerinde satış noktasında, kahvehanelerde, tezgahlarda büyümesine ek olarak, yasak olmasına rağmen internet üzerinden de devam ettiği biliniyor.  


Cezası hapis 
Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında, yasa dışı tütün ve tütün mamulleri ticareti suçlarına, 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası getirildi. İçişleri Bakanlığı tarafından 2017 yılından beri düzenli olarak yurt çapında gerçekleştirilen operasyonlar etkisini korusa da, bu ticaretin şekil değiştirerek birçok farklı kanaldan artarak devam etmesi endişe veriyor.  

Kaçakçılık şube müdürlüğü, tütün kaçakçıları, sahte tütün, asayiş şube, yasa dışı tütün, kaçak tütün, kaçak tütün satanlar, tütün haberleri, kaçak tütün haberleri,  

 


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.