YAŞAM 16.03.2022 16:08:40 0

Balıkçılar Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Destek Bekliyor...

Ak Parti Kars Milletvekili ve TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Yunus Kılıç, İstanbul’da yarım asrı deviren usta balıkçı Balıkçı Kenan'ın kazandırdığı Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ni ziyaret etti.

Balıkçılar Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Destek Bekliyor...

Milletvekili Kılıç’tan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ne Ziyaret

 

Ak Parti Kars Milletvekili ve TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Yunus Kılıç, İstanbul’da yarım asrı deviren usta balıkçı Balıkçı Kenan'ın kazandırdığı Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ni ziyaret etti. Müze ile ilgili Balıkçı Kenan’dan övgüyle bahseden Kılıç: “Heyecanı ve o şevki ilk günkü gibi devam ediyor. Kendisine böyle bir müze kazandırdığı için teşekkür ederim’ dedi.

 

Balıkçılara Destek İstedi

İstanbul’un tanınmış balıkçısı, Balıkçı Kenan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrı yaptı. Balıkçı Kenan: “Sayın Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza ve milletvekillerimize çok teşekkür ederim. Balıkçılığı çaresizlikten kurtardılar. Çaresizlik neydi? Ağlarımızı denize atamıyorduk. Ağlarımızı çekemiyorduk. Müsilajı sezon başlamadan büyük bir özveriyle yok ettiler. Çok teşekkür ederim. Yine Sayın Cumhurbaşkanımızdan balıkçı camiası olarak destek bekliyoruz. Önceden sağ olsunlar mazotu yüzde 50 azaltmışlardı. Balıkçılara biraz daha destek olursa çok güzel olur. Çünkü denizler bizim ekmeden biçtiğimiz tarlarımız. Denizler bizim madenlerimiz. Biz ağımızı atıp balık çekiyoruz. Oltamızı atıp balık çekiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın, vekillerimizin bize destek vereceklerine eminim. Çok sıkıntılı ve zor dönemler geçirdik. Önümüzdeki seneler inşallah daha güzel olacak” dedi.

 

İstanbul’un Göbeğinde Çok Kıymetli Bir İş Yapıyor

Türkiye’de ilk ve tek olan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ndeki balıkları da inceleyen Kılıç: “Kenan beye emeği için, balıkçılığı bu kadar sahiplendiği için teşekkür ederim. Bana anlatırken bile hala heyecanı ve o şevki ilk günkü gibi devam ediyor. Bir şeyi korumak yeni nesillere ulaştırmak, öğretmek ve öğretici olmak son derece önemli bir şey. İstanbul’un göbeğinde çok kıymetli ve güzel bir iş yapıyor. Balıkçılık ülkemizde son derece önemli. Dört tarafımız neredeyse tamamen denizlerle kaplı. Ama ülkemizde üreticilik daha yeni yeni gelişen bir alan. 2002 yılında bütün üretilen balık miktarı 60 bin tondu ve ihracat 95 milyon dolar civarıydı. Bugün geldiğimiz noktada yılda 470 bin ton balık üretiyoruz. Dünyada çupra ve levrekte üretici olarak birinci sıradayız. Alabalıkta ikinci sıradayız. Bu yıl 1,4 milyar dolarlık ihracat yapmışız. Müsilaj ülkemizde sıkıntıydı elbette ama devlet olarak bütün ülke insanı olarak bu durumu da aştık. Bütün kurumlar katlı verdi ve bu müsilaj alayını azalattık. Çalışmalar hala devam ediyor” diye konuştu

 

Kitaplarda Olan Balıklar Bu Müzede

 

Binlerce mumya balıktan oluşan Dünyada ilk olan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ni de Balıkçı Kenan vatandaşlara kazandırdı. Ülkemiz karasularında yakalanan balık türlerinin buluştuğu müze belgeselleri aratmıyor. Müzenin kurucusu Balıkçı Kenan, “Burada yılların emeği yatıyor. Yarım asırdan bu yana büyük bir uğraş verdik. Hepsi bizim kendi karasularımızda yakalanan balıklar. Müzeye girişler ücretsiz. Öğrenme çağındaki çocuklarımız, şimdilerde ancak kitap, ansiklopedi ve belgesellerde görebilme imkânı buldukları balık türlerini müzemizde yakından, dokunarak inceleyebiliyorlar.’ ifadesini kullandı


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.