EĞİTİM 8.08.2019 09:51:50 0

Başarılarıyla Göz Doldurdular!

Danimarka'da düzenlenen Dünya Robot Olimpiyatları'nda dünya beşincisi olan Suphi Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi'yi makamında ziyaret etti.

Başarılarıyla Göz Doldurdular!

Farklı ülkelerden yüz elli sekiz takımın yarıştığı Dünya Robot Olimpiyatları'na ülkemizi temsilen katılan Bornova Suphi Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi Fizik öğretmeni Gürcan Baba'nın liderliğindeki okul öğrencileri Nejla Berfin Gün, Ege Kabapınar ve Gönenç Yusuf Durgan'dan oluşan 'RoboKod SKAL' takımı, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi'yi makamında ziyaret etti.

 

Devlet Okulundan Gururlandıran Başarı

1-4 Ağustos 2019 tarihleri arasında Danimarka'da 32 ülke ve 158 takımın katılımıyla düzenlenen Dünya Robot Olimpiyatları'na (WRO), ülkemizden tek devlet okulu olarak Suphi Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi katıldı. Olimpiyatlarda ilk defa yarışan okul, dünya beşincisi olarak ülkemizi gururlandırdı.

 

Dünya Robot Olimpiyatı (WRO), ilkokuldan üniversiteye dünyanın her yerinde tüm öğrencilerin fikir üretme ve problem çözme yeteneklerini geliştirmek, çocukların ve gençlerin bilim ve mühendislik alanlarına ilgisini çekmek amacıyla düzenleniyor.

Çocuk ve gençlerin bilim ve teknoloji alanında kendilerini geliştirebilecekleri ve bu alanda yeteneklerini ortaya koyabilecekleri bir platform olan Dünya Robot Olimpiyatı programı, Türkiye'de 2014 yılından beri Bilim Kahramanları Derneği tarafından yürütülüyor.  Programda, 6-19 yaş grupları için "Kurallı WeDo, Kurallı Yıldızlar, Kurallı Gençler, Açık WeDo, Açık Yıldızlar, Açık Gençler ve Futbol" klasmanlarında yarışmalar düzenleniyor.

 

Dünya Robot Olimpiyatı Türkiye 2019, 24 farklı şehirden 206 takım, toplamda 579 çocuk ve gencin katılımıyla 4 Mayıs'ta Fuar İzmir'de gerçekleştirildi. 7 farklı klasmanda 14 takım uluslararası turnuvalara katılma hakkı kazandı. İzmir'den Bornova Suphi Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi 'RoboKod SKAL' takımının da bulunduğu 7 takım, 1-4 Ağustos 2019 tarihlerinde Danimarka'da düzenlenen World Robot Olympiad Friendship Invitational 2019 Turnuvasına katılarak Türkiye'yi temsil etti.

 

Öğrencilerimiz Uluslararası Arenada Başarılarıyla Göz Dolduruyor

Smart Cities (Akıllı Şehirler) temasıyla, 32 ülkeden 158 takımın katılımıyla 1-4 Ağustos 2019 tarihleri arasında Danimarka'da düzenlenen, Dünya Robot Olimpiyatlarında (WRO) 'Açık Kategori Yıldızlar Klasmanı'nda ülkemizi temsil eden tek devlet okulu Bornova Suphi Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi RoboKod SKAL takımı, "Trafikte Akıcılık" projesiyle dünya 5.si oldu.

 

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi kazanılan başarıya istinaden; "Öğrencilerimiz Nejla Berfin Gün, Ege Kabapınar, Gönenç Yusuf Durgan ile takım koçu Gürcan Baba'dan oluşan 'RoboKod SKAL' takımımızı tebrik ediyoruz. Öğrencilerimiz, ülkemizi temsilen katıldıkları olimpiyatlarda yaptıkları proje ve kazandıkları dünya derecesi ile hepimizin haklı gururu oldular. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz son yıllarda yaptıkları başarılı çalışmalar ile sadece ülkemizde değil uluslararası arenada da başarılarıyla göz dolduruyor.  Vatanını en çok seven,  görevini en iyi yapandır. Sorumluluklarının farkında olan bu çocuklarımızı ve çocuklarımızın yetişmesinde emeği geçen öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizin ailelerini tebrik ederim." dedi.


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.