EĞİTİM 15.01.2022 16:07:56 0

Bu Okulda Eğitim Zilsiz!

Beylikdüzü’nün butik okulu Neşe Sever İlkokulundan çok anlamlı bir proje; Zilsiz Okul Projesi.

Bu Okulda Eğitim Zilsiz!

Bu Okulda Eğitim Zilsiz!

Beylikdüzü’nün butik okulu Neşe Sever İlkokulundan çok anlamlı bir proje; Zilsiz Okul Projesi.

“Virüsüne Yakalanan Öğrenci Olmadı”

Beylikdüzü’nün en güzide okullarından biri olan Neşe Sever İlkokulu Müdürü Asım Aykaç okulunun eğitim modelini ve projelerini anlattı. Aykaç; “Okulumuz ‘Beslenme Dostu Okul’ sertifikasına sahip ve ilçemizde bu sertifikaya sahip olan üç okuldan biriyiz. Pandemi sürecinde tüm okullarda olduğu gibi bizde de tedbirler çok sıkı bir şekilde uygulandı ve hala uygulanmaya devam ediyor. Şuanda biz her akşam okulu tamamen ilaçlıyoruz. Okulumuzda okul kaynaklı covid-19 virüsüne yakalanan öğrenci olmadı.

“Hiçbir Derslerinden Geri Kalmadılar”

Pandemi sürecinde uzaktan eğitim eksiksiz ve en iyi şekilde yürütüldü. Bu konuda öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir eğitim süreci yaşadık ve çocuklarımız hiçbir derslerinden geri kalmadılar. Sanki yüz yüze eğitim görüyorlarmış gibi uzaktan eğitim sürecini tamamladılar. Bu durumu okulların tekrar açılmasıyla öğrencilerimizde gözlemledik. Eğitim seviyeleri diğer okullardaki öğrencilere göre çok daha iyi durumdaydı. Okulumuzda spor salonu mevcut ve öğrencilerimiz beden eğitimi derslerini spor salonunda gerçekleştirmekte. Okulumuzda İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geliştirilmiş bir eğitim modeli olan Harezmî Eğitim Modeli uygulanmaktadır. Bu eğitim modeli çocukların teknolojiyi kullanarak nasıl üretebileceklerini keşfetmelerinin yanında; güvenli, etik ve ahlaki değerleri özümseyerek, bilimsel araştırma yöntemleri ile belirlediği süreci, öğretmenleri ile değerlendirip güncelleyen yapıdadır.

Zilsiz Okul Projesi

Bu öğretim yılı itibariyle ‘Zilsiz Okul’ projesini hayata geçirdik. Bu projeyle hem çevremizi rahatsız etmemek hem de öğrencilerimize farkındalık eğitimi vermeyi amaçladık. Böylelikle öğrencilerimiz sorumluluk almayı öğreniyorlar ve duyma engelli arkadaşlarıyla daha iyi empati kurabiliyorlar. Teneffüs boyunca nöbetçi öğretmenlerimiz bahçede oluyor ve ders vakti geldiğinde öğretmenlerimizin içeri geçmesiyle öğrenciler teneffüsün bittiğini anlayarak sınıflarına geçiyorlar. Yine farkındalık eğitimi kapsamında görme engelli çocuklarımızı daha iyi anlamak amacıyla öğretmenlerimiz kontrollü bir şekilde öğrencilerimizin gözlerini bağlayarak engelli çocuklarımızın yaşadıklarını anlamalarında yol gösterici oldular.

“Çocuklarımız Bizim Geleceğimiz”

Okul aile birliği üyelerimizin ve velilerimizin katkılarıyla düzenli olarak hayvan barınağına hayvanlar için mama desteği, Kader Mahkûmları Derneğine kitap, giysi desteği gibi birçok kuruma öğrencilerimizle destekte bulunuyoruz ve böylelikle çocuklarımıza küçük yaşta yardımlaşmanın, paylaşmanın ne demek olduğunu uygulamalı bir şekilde öğretmiş oluyoruz. Çocuklarımız bizim geleceğimiz, onları ne kadar iyi eğitirsek ve onlara güzellikleri ne kadar çok aşılarsak geleceğimiz bir o kadar güzelleştirmiş olacağız. Ayrıca kent konseyinin düzenlemiş olduğu oyuncaksız, atkısız, beresiz çocuk kalmasın kampanyasına okulumuz katkıda bulunmuştur. Bu tür sosyal sorumluluk projelerinde sürekli olarak yer almaktayız. Okulumuzun başarısındaki emekleri için okul idaremize ve öğretmenlerimize, destekleri için de okul aile birliğimize ve velilerimize teşekkür ediyorum. ” ifadelerini kullandı.


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.