EĞİTİM 3.01.2022 16:35:02 0

Bu Projeyle Gözyaşları Sel Oldu

Esenyurt Siteler Ortaokulunda her sınıfa şehit isimleri verilirken yaşanan duygulu anlarda şehit ailelerinin gözyaşları sel oldu.

Bu Projeyle Gözyaşları Sel Oldu

Bu Projeyle Gözyaşları Sel Oldu

Esenyurt Siteler Ortaokulunda her sınıfa şehit isimleri verilirken yaşanan duygulu anlarda şehit ailelerinin gözyaşları sel oldu.

Milli Eğitim Bakanlığının Türkiye genelinde başlatmış olduğu ‘Bir Şehit Bir Sınıf’ Projesi kapsamında Esenyurt Siteler Ortaokulunda Şehitleri anma programı gerçekleştirildi ve her sınıfa şehitlerin ismi verildi.

Gerçekleştirilen programa katılım yoğun oldu. Başta Esenyurt Kaymakamı Dr. Vural Karagül olmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Yener, şube müdürleri, okul müdürleri, şehit aileleri ve öğrenciler katıldı. Duygulu anların yaşandığı programda şehit yakınları gözyaşlarını tutamadılar. Program bitiminde ise şehit ailelerine hediyeler verildi.

 “Şehit Ailelerimizin Yanındayız”

Bir Şehit Bir Sınıf Projesi kapsamında gerçekleştirilen Şehitleri Anma programının koordinatörlüğünü yapan Esenyurt Siteler Ortaokulu Müdürü İbrahim Sayın; “Bu proje Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm Türkiye’de yürütülmekte olan bir proje ve bizde Esenyurt Siteler Ortaokulu olarak bu anlamlı ve güzel projeye dâhil olduk. Bu proje kapsamında şehitlerimizi anma programı gerçekleştirdik. Bu proje şehitlerimizin hiçbir zaman unutulmayacağının ve gelecek nesillere bu tür projelerle bu vatan uğruna can vermiş kahramanlarımızı her zaman aktaracağımızın bir göstergesidir. Biz Esenyurt Siteler Ortaokulu olarak bu tür anlamlı projelerde daima yer alacağız. Şehit ailelerimizin her zaman yanında olarak, onları canı gönülden destekliyoruz ve şehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz. Programımıza katılım sağlayan Esenyurt Kaymakamı Dr. Vural Karagül’e, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Necati Yener’e, şube müdürlerimize ve şehit ailelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

İçerde ve Dışarıda Kem Gözlerin Olduğunun Farkındayız

Şehitleri Anma Programında konuşan Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Yener; “Eğer biz bugün burada bu kadar konuşabiliyorsak ve gençlerimizi ileriye dönük hedefler noktasında bir adım ileri götürme gayreti gösterebiliyorsak bugün andığımız kahramanların sayesindedir. Öyle bir coğrafyada yaşıyoruz ki, içerde ve dışarıda kem gözlerin olduğunun farkındayız. Bu kem gözlere fırsat vermeyen kahraman şehitlerimizin tüm ailelerine selam olsun. Bu projedeki asıl amacımız geleceğimizin kahramanı olan çocuklarımıza, bu kahramanlıkların bedelinin ne olduğunu, ne uğruna, niçin ve neleri feda ettiklerini anlatmaktır. Bu sebeple sınıflarımıza kahraman şehitlerimizin ismini vererek, çocukların kitaplarda okuduklarından veya bizim eğitimcilerimizin anlattıklarından daha etkili olacağına inanıyoruz.

“İyi Ki Varsınız”

Bir Milli Eğitim Camiası ferdi olarak kahraman şehitlerimizi anmak ve yaptıkları kahramanlıkların unutulmamasını sağlamak adına elimizden geleni yapacağımızın sözünü veriyorum. Elleri öpülesi şehit anneleri iyi ki varsınız, iyi ki bu kadar güzel evlatlar yetiştirdiniz. Sizler bizim kahramanlarımızın annelerisiniz.” ifadelerini kullandı.


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.