SANAT 25.07.2019 12:05:24 0

“Dünya Kültür Ve Sanatına Büyük Katkı”

20. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında yüzlerce sergi ve atölye çalışmalarına ev sahipliği yapan Büyükçekmece Belediyesi, dünyanın dört bir yanından gelen el sanatları ustasını Büyükçekmece’de bulu?

“Dünya Kültür Ve Sanatına Büyük Katkı”

Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının temsilcileri Büyükçekmece’de buluştu

20. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında yüzlerce sergi ve atölye çalışmalarına ev sahipliği yapan Büyükçekmece Belediyesi, dünyanın dört bir yanından gelen el sanatları ustasını Büyükçekmece’de buluşturdu.

 

Cam ve ahşap çalışmaların yer aldığı “Doğa Aşkına” sergisi Uluslararası Atölye Bayramı Geleneksel El Sanatları Sergisi adı altında Kültürpark Kurşunluhan’da sergilenmeye başladı. 

 

Uluslararası 2 sergi açılışı yapıldı

 

20 farklı ülkeden 65, Anadolu’dan ise 85 el sanatları zanaatkarı festivale katılarak Anadolu’nun eşsiz medeniyetlerini binlerce yıldır günümüze taşıyan el sanatları çalışmalarını Büyükçekmece’de sergiledi. Festival kapsamında açılışı gerçekleştirilen bir diğer sergi de insanlığın varoluşundan bugüne kadar tüm evrelerini konu alan belgesel, bebek ve kukla çalıştayı ve “Doğanın Yüzleri” sergisi oldu.

 

 

“Dünya kültür ve sanatına büyük katkı”

 

El sanatlarının kültürlerin geleceğe taşınması konusunda büyük önem teşkil ettiğini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı ve Festival Komitesi Başkanı Dr. Hasan Akgün şu şekilde konuştu: “Dünya kültür ve sanat hayatına festivallerin ne kadar büyük katkı sağladığını hepiniz biliyorsunuz.“Uluslararası festivaller kardeşliğin, dostluğun, sevginin buluştuğu ve kucaklaştığı kültürel faaliyetlerdir. İçimizde bazı ülkeler birkaç kez bazı ülkeler ilk defa geliyor. Katılan ülkelere ve sanatçı dostlarımıza çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın kültür ve sanatla buluşmasına katkı sağlayan siz kıymetli dostlarımıza ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Bu benim 2019 yılında icrasına başlamış olduğumuz 20’inci Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin ilk açılışıydı. Sevgiler hepimizin olsun” dedi.”

 

71 ülkeden 1420 sanatçı katılıyor

 

Sergi açılışına Türkiye Uluslararası Festivaller Birliği Başkanı Atilla İpek, Uluslararası Dans Festivalleri Federasyonu (FIDAF) 2. Başkanı ve Festival Komitesi Başkan Yardımcısı Hayri Gürhan Ozanoğlu ve belediye meclis üyeleri katıldı.

Bu yıl 24 Temmuz – 3 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivaline bu yıl 71 ülkeden 1420 kültür ve sanat elçisi katılıyor.

 


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.