EĞİTİM 3.01.2022 15:52:33 0

Esenyurt’ta Özel Çocuklara Hizmet Eden Tek Derneğiz

Samyeli Engelsiz Yaşam ve Eğitim Derneğinden Esenyurt’lulara sitem…

Esenyurt’ta Özel Çocuklara Hizmet Eden Tek Derneğiz

Esenyurt’ta Özel Çocuklara Hizmet Eden Tek Derneğiz

Samyeli Engelsiz Yaşam ve Eğitim Derneğinden Esenyurt’lulara sitem…

Esenyurt’lulara sitem eden Samyeli Engelsiz Yaşam ve Eğitim Derneği ve Samyeli Özel Eğitim Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Demir, Esenyurt’ta özel çocuklara duyarlılığın olmadığını belirterek, Esenyurt’ta tek derneğiz dedi. Dernek çalışmalarının yanı sıra otizmin ne olduğuna değinen Demir, ailelere önerilerde bulundu. Demir; “Esenyurt’ta özel çocuklara hizmet eden tek derneğiz. Ne yazık ki nüfusu bir buçuk milyonu aşmış olan Esenyurt’umuzda özel çocuklar için kurulmuş tek derneğiz, isterdik ki ilçemizde bizim gibi birçok dernek olsun ve engelli kardeşlerimize yetişip hizmet edebilsinler. İlçemizin bu noktadaki duyarlılığı yeterli olmadığı için tek dernek olarak sorumluluğumuz çok ve biz elimizden geldiği kadar sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışıyoruz. Ben özel çocuklarımıza Esenyurt tarafından gereken desteğin verilmediğini düşünüyorum ve burada şahidiz. Yaptığımız proje ve faaliyetlere en çok desteği kendi şahsi çevremizden alıyoruz, bu desteklerin çoğu Esenyurt dışından geliyor.

Sevgi Sınır Tanımaz Projesi

Biz dernek olarak Esenyurt’tayız ama yeri geldiğinde Türkiye’nin birçok iline yardım götürüyoruz. Bizim için uzak olup olmaması önemli değil. Biz uzak mesafeleri aşarak ‘sevgi sınır tanımaz’ projesini gerçekleştirdik ve özel çocuklarımızı bayram gibi özel günlerde mutlu ettik. Dolayısıyla bu tür projelerimizin devam etmesi için bölgemizdeki iş adamlarının biraz daha duyarlı olarak derneğimize destek olması gerekiyor.

Eğitime Gönül Desteği Projesi

En büyük amacımız özel çocuklarımızı destekleyerek eğitimlerini sağlamak. Bu yüzden dernek olarak eğitim alanındaki projelere ağırlık veriyoruz. 2019 yılında ‘eğitime gönül desteği’ projesi kapsamında yüzlerce otizmli evladımıza destek verdik. Pandemi nedeniyle ara verdiğimiz projemizi bu yıl tekrar başlattık ve şuanda 135 otizmli evladımız derneğimizden burs almakta. Her geçen yıl hedeflediğimiz bu rakamların üzerine çıkarak, daha çok otizmli evladımıza ulaşmak istiyoruz çünkü otizm şuan kurtarılmayı bekleyen bir tanı.

“Eğitim Yetersizse, Sorumlusu Bürokratlar”

Rehabilitasyon merkezlerinin eğitim politikalarının yenilenmesi gerekiyor çünkü otizmli bir çocuğumuz ne yazık ki devletimiz tarafından verilen ayda sadece 8 saat bireysel ve 4 saat grup eğitiminden yararlanmaktadır. Özel gereksinimli çocukların topluma kazandırılması için normal bir çocuktan kat kat daha fazla eğitim alması gerekiyor. Biz dernek olarak şuanda projelerimizle hizmet satın alarak özel çocuklarımızın eğitim almasına destek oluyoruz. Eğer özel çocukların eğitimi alanındaki politikalar yetersizse, onun sorumlusu bürokratlardır. Bürokratlar rehabilitasyon merkezlerinin devletten para çaldığını, haksız kazanç sağladığını iddia ediyorlar. Ben bu ithamlara katılmıyorum. Ailelerin hizmet noktasında başka bir çaresi yoksa tabii ki rehabilitasyon merkezlerini güçlendirmemiz gerekiyor ve artık onlara güvenmemiz gerekiyor. Bürokratlar duvarlarını yıkmalı ve bakış açılarını değiştirmeli. Otizmli çocuklara 5 yıl boyunca her gün eğitim verildiği takdirde onları topluma kazandırabiliriz.

“Otizmli Çocuklar Enkazın Altında”

Otizm günümüzde her anne, baba adayı olan ailelerin geleceklerini tehdit eden bir hastalık durumunda. Otizm genetik bir hastalıktır ve ben bu hastalığın beslenmeyle alakalı olduğunu düşünüyorum. Genetiği değiştirilmiş gıdaların (GDO) bir etkisi olduğuna inanıyorum. Otizmin erken müdahale ve yoğunlaştırılmış eğitimle kurtarılabileceğini düşünüyorum. Şuanda otizm bir enkaz, otizmli çocuklar enkazın altında kalmış ve anne, babalar enkazın başında çocuklarının kurtarılmasını bekliyor. Otizmli ailelere önerimiz, eğer çocuklarında diğer çocuklardan farklı olarak el çırpma, göz kontağı kurmama, cümle kuramama ve çok hareketlilik gibi davranışlar varsa hemen bir uzmana başvursunlar. Özel çocuklardan korkmayın ve çocuğunuz özelse ondan utanmayın. Sizin çocuklarınız özel ve yeryüzünün kanatsız melekleri. Onları sevin, sahip çıkın ve haklarını gözetin” dedi.


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.