KÜLTÜR 11.12.2018 17:21:16 0

‘Hadi Bir Gökkuşağı Olalım’

Büyükçekmece Akçansa- Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu, ‘Hadi Bir Gökkuşağı Olalım’ projesi kapsamında, birçok yabancı ülkenin öğrenci ve öğretmenlerini ağırladı.

‘Hadi Bir Gökkuşağı Olalım’

‘Hadi Bir Gökkuşağı Olalım’

Büyükçekmece Akçansa- Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu, ‘Hadi Bir Gökkuşağı Olalım’ projesi kapsamında, birçok yabancı ülkenin öğrenci ve öğretmenlerini ağırladı.

Farklı Kültürler Bir Araya Geldi

Avrupa Birliği projesi kapsamında Akçansa Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu, insan hakları günü münasebetiyle ‘hadi bir gökkuşağı olalım’ projesi ile Farklı Kültürleri bir araya getirdi. Projeyi değerlendiren Okul Müdürü Mehmet Albayrak, “ bizim 3 tane Avrupa Birliği Projemiz var. Bugün misafirlerimizi ağırladığımız proje ise ‘hadi bir gökkuşağı olalım’ isimli bir projedir. Bu projede empati, saygı, insana hakları ve çocuk hakları kapsamında ilerlemeye çalışıyoruz. Bu bağlamda öğrencilerimizin kültürel farklılıklarını görerek birbirlerine daha hoşgörülü yaklaşmalarını ve daha barışçıl ortamlar sağlamayı hedefliyoruz. Bizim dileğimiz misafirlerimizi, ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek uğurlamaktır” dedi.

3 Projeyi Aynı Anda Yürüten Tek Okul

Akçansa Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu Avrupa Birliği kapsamında aynı anda 3 projeyi yürüten tek okul olma özelliğine sahip. Okul müdür Yardımcısı Nezahat Kanlı, “Erasmus bazında ‘Hadi Gökkuşağı Olalım’ etkinliği yapıyoruz. Ayrıca okulumuz Türkiye çapında 3 projeyi aynı anda yürüten tek okuldur. Bu yüzden mutlu ve onurluyuz. Bugün aramızda birçok ülkenin öğrencileri ve öğretmenleri bizlerle beraber. Aynı empati ve aynı duygularla burada hareket ediyoruz. Okul olarak bu haklı gururu yaşıyoruz. Bundan sonrada projelerimiz olacağını da belirtmek isterim’ dedi.

Öğrencilerin Gelişimi için Önemli Bir Proje

Proje Koordinatörü Nilüfer Özalp, “ proje kapsamında özellikle öğrencilerimizin yabancı dili geliştirmesine, sosyal becerilerin gelişmesine ve öğrencilerin birbirleri arasında ki farkı görerek birbirlerine daha hoşgörülü ve saygılı davranmasını sağlamaya çalışmaktayız. Temel amacımız bu doğrultuda ilerlemektir” dedi.

Haber: Derya Erçin

 

 

 

 

 


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.