GÜNDEM 27.05.2019 13:54:32 0

İçmimarların Etkinliğinde Neler Yaşandı?

İçmimarlık alanında dünyanın en saygın kuruluşu olan International Federation Of Interior Architects/Designers - Uluslararası İçmimarlık Federasyonu (IFI)’nun Türkiye’de belediye alanında ilk ve tek üyesi olan İzmir Büyükşehir Beled

İçmimarların Etkinliğinde Neler Yaşandı?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, IFI CEO’su Shashi Caan, TMMOB İçmimarlar Odası Ankara Genel Başkanı Emrah Kaymak, TMMOB İçmimarlar Odası İzmir Şube 12. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Tülin Gazi, Belenco Kuvars Yüzeyler Genel Müdür Yardımcısı Berkan Çağlar, Yönetim Kurulu Üyeleri ve çevre illerden gelen içmimarlar etkinlikte yer aldı. Kutlamalar sırasında Ege Bölgesi’nde ilk kez gerçekleştirilen IFI 2019 temalı Belenco İç Mekanlar Tasarım Yarışması “Hayatları Değiştiren İç Mekanlar” ödülleri de sahiplerini buldu. İzmir Ekonomi Üniversitesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Berk İsmail Öndül yarışmada birincilik ödülünün sahibi oldu.

 

‘Yaşam Kalitesi’ Vurgusu

 

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Gazi, “Hepinizin bildiği üzere, Dünya İç Mekanlar Günü her yıl farklı bir tema ile kutlanıyor. Bu yılın teması ise ‘Tasarlanan mekanlar, değişen yaşamlar’ oldu. Biz de TMMOB İçmimarlar Odası İzmir Şube Yönetimi olarak bölgemizde bulunan dört üniversitenin katılımıyla Belenco İç Mekan  Tasarım Yarışması’nı gerçekleştirdik” dedi. Konuşmasında içmimarlık sektörünün önemli temsilcilerini İzmir’de buluşturmaktan mutlu olduklarını belirten Gazi; “İçmimarlık mesleğinin uygulamada değer ve kriterlerini her türlü projede yaşatmaya özen gösteriyor, yaşam kalitemizi etkileyecek başlangıçlar yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

 

“Ar-Ge Çalışmalarını Önemsiyoruz”

 

Başkan Gazi’nin ardından söz alan Belenco Kuvars Yüzeyler Genel Müdür Yardımcısı Berkan Çağlar günümüzde iç tasarım ve iç mimarinin öneminin günden güne arttığını vurgulayarak,  “Özellikle hızlı şehirleşmeyle birlikte konut ve mimari yapılarda görülen baş döndürücü dönüşümler insanların beklentilerini ve isteklerini önemli ölçüde etkiliyor. Bugün için insanlar yaşam alanlarında daha fazla rahatlık, modernizm ve fark yaratan tasarımlar bekliyorlar. Tam bu noktada iç mekanlarda estetik açıdan hoş ve etkili çözümler sunan, kullanıcı deneyimlerinin ön planda tutulduğu alanlar yaratan içmimarlarımıza her zamandan daha fazla ihtiyaç duyuluyor. Biz de Belenco Kuvars Yüzeyler olarak ülkemizin, tasarım ve yaratıcılıkta marka olması için çalışıyoruz. Bu hedefi o kadar önemsiyoruz ki,  Manisa’da ve bölgede bu alanda Ar- Ge faaliyetlerini geliştiren ilk ve tek firma olduk” dedi.

 

“Türkiye’ye Öncülük Edeceğiz”

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in tüm dünyada tasarım kenti olarak bilinmesini mümkün kılmak için çalışacaklarını belirtti. Soyer konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Bu kentin marka gücünün buna muktedir olduğunu biliyoruz. Çünkü sizler varsınız, sizler bu işin emekçilerisiniz. Tasarımlarınızın ve yaratıcılığınızın tüm Türkiye’ye ve bütün dünyaya ilham vermesini diliyorum. O nedenle genel başkanı ve çalışma arkadaşlarını saygıyla selamlıyorum ve müsterih olmalarını diliyorum. Biz İzmir olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapacağız, tüm Türkiye’ye öncülük edeceğiz”.

 

Soyer’den İçmimarlara Söz

 

TMMOB İçmimarlar Odası Ankara Genel Başkanı Emrah Kaymak ise Türkiye’de yapılarda iç mimari projelerine gereken önemin verilmediğini söyledi. İçmimarlık mesleğinin önemini deklarasyonla açıkladıklarını ve kabul ettiklerini dile getiren Kaymak, “İçmimarlık mesleği, Türkiye’de yasalar çerçevesinde ne yazık ki hak ettiği yeri bulamıyor. Biz içmimari projelerinin her alanda zorunlu olmasını istemiyoruz. Ancak genel merkez yönetimi olarak tüm Türkiye’den üyelerimizin katılımıyla gerçekleşen son genel kurulumuzda kamusal alanlarda iç mimari projelerin zorunlu hale getirilmesi hedefini koyduk. Çünkü içmimarlar insan yaşamına güzellik, konfor, ergonomi, güven katıyor ve çeşitli nedenlerle meydana gelebilecek yaralanmaları önleyecek tasarımlar sunuyor” dedi. Konuşmasına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’e seslenerek devam eden Kaymak, “Bu nedenle hem belediyemiz hem sizin şahsınızda bu konular üstüne ciddi şekilde eğilmenizi, bizlerle birlikte işbirliği yapmanızı istiyoruz. Türkiye’de tasarımcı anlamında başta İzmir olmak üzere pek çok şehirde çok ciddi bir artış söz konusu. 60 bin içmimarımız var. Her yıl bu alandan yeni mezunlar yetişiyor. Hem markalaşarak İzmir’in ve ülkenin değerini artırma konusunda, hem de bu potansiyeli işgücüne çevirme anlamında birlikte çalışmalıyız. O yüzden sizden bir ricamız olacak; kamu alanlarındaki dönüşüm ve tadilat projelerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi iç mimari projelerini mecbur kılarsa,  daha iyi tasarlanmış ve güvenli yapılar ortaya çıkar. Böylece daha ergonomik, konforlu ve verimli kullanım alanları elde edeceğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Bu talebin ardından tekrar söz alan Başkan Tunç Soyer, Emrah Kaymak’ın talebini yerine getireceklerinin sözünü verdi.

 

İzmir Şube Başkanı Tülin Gazi, bu özel güne katkılarından dolayı Soyer’e plaket verirken, sektör için son derece önemli olan etkinlikte bir araya gelmekten dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. Etkinlik gün boyunca sergiler, tasarım konuşmaları ve Yaygara Grubu’nun verdiği keyifli konserle devam etti.


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.