EĞİTİM 22.01.2021 10:19:14 0

İMKB Ortaokulundan Aktif Ol Mutlu Ol Projesi

Beylikdüzü İMKB Ortaokulu öğrenci, öğretmen, veli ve okul idaresi işbirliği ile gerçekleştirdiği Erasmus projesiyle göz doldurdu.

İMKB Ortaokulundan Aktif Ol Mutlu Ol Projesi

IMKB Ortaokulu Aktif ve Mutlu

 

Beylikdüzü İMKB Ortaokulu öğrenci, öğretmen, veli ve okul idaresi işbirliği ile gerçekleştirdiği  projesiyle göz doldurdu.

 

Beylikdüzü İMKB Ortaokulu öğrenci, öğretmen, veli ve okul idaresi işbirliği ile gerçekleştirdiği Erasmus+ projesi ile ilgili  gazetemize bilgi veren okul müdür yardımcısı ve proje yöneticisi Aynur Ay Güncü, “Beylikdüzü İMKB Ortaokulu, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Erasmus+ Ana Eylem 2 Okul Eğitimi Stratejik Okul Ortaklıkları kapsamında 2020-1-DE03-KA229-077137-3 nolu ‘’Be A.C.T.I.V.E, Be HAPPY’’ isimli Türkiye, Almanya, Hırvatistan, İspanya, İsveç ve Litvanya ortaklı  projesini yürütmeye başladı. Proje 2020-2022 yılları arasında yürütülecek.

‘’A.C.T.I.V.E’’ kelimesinin harfleri ise projenin içeriğini oluşturuyor. Action (Topluma Hizmet), Culture (Kültür), Teamwork (Takım Çalışması), Inspiration (İlham, Sağlıklı Beslenme), Vitality (Canlılık, Doğa Sporları), Exercise (Spor).

 

DİJİTAL BECERİLERİNİ GELİŞTİRECEKLER

Teknolojinin hayatımıza direkt olarak girdiği şu günlerde, bu proje ile çocukların ruhsal sağlığını destekleyecek, onları aktif kılacak çeşitli etkinliklerle onlara online ve offline stratejileri öğreterek onların dijital becerilerini geliştirmeleri sağlanacaktır.

TÜRK KÜLTÜRÜNÜ ANLATTIK

Çocuklar; Topluma Hizmet grubu ile topluma hizmet eden faaliyetlerde bulunuyor, Kültür grubu ile Türk Kültürünü diğer ortak ülkelere tanıtıyor, Takım Çalışması ve Spor grubu ile bir olmayı ve birlikte olmayı öğreniyor, İlham ve Sağlıklı Beslenme grubu ile zararlı yiyeceklere karşı bilinçlenip, doğadaki ilham veren yaşamları keşfediyor, Canlılık ve Doğa Sporları grubu ile çocukları doğa ile buluşturuyorlar.

 

AKTİF OL, MUTLU OL

Coronavirüs sebebi ile çocuklarımızın ekranlara kilitlendiği şu günlerde onlara aktif olmayı hatırlatan bu projenin varlığından veliler ve öğretmenler oldukça memnun. Projenin aktif yürütücüsü öğretmenler, öğrenciler ile gerekli önlemler alınarak gerek yüz yüze gerek online etkinliklerle buluşuyor. ‘’Aktif ol, Mutlu ol’’ Proje sloganımız ile herkesin aktif olmaya daha çok ihtiyaç duyduğu şu günlerde bizlere de ilham olmasını dileriz.

 

 

 


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.