SPOR 24.06.2019 09:10:23 0

Körfez’de Çekişmeli Yarışlar..!

2019 Türkiye Pist Şampiyonası ilk yarışları, Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü (KOSDER)tarafından 21-22 Haziran tarihlerinde 3 ayrı kategoride 28 sporcunun katılımıyla TOSFED Körfez Yarış Pisti’nde düzenlendi...

Körfez’de Çekişmeli Yarışlar..!

21 Haziran Cuma günü gerçekleştirilen antrenman ve sıralama turlarının ardından pazar günü her 3 grupta da 20 turluk iki yarış gerçekleştirildi. Super grupta Borusan Otomotiv Motorsport takımının İzmirli genç sürücüsü Yağız Gedik, BMW 320 Si ile her iki yarışı da kazanmayı başararak sezona hızlı bir giriş yapmış oldu. Honda Civic Type-R ile yarışan Ozan Süzgün hafta sonunu iki ikincilikle tamamlarken, üçüncülük ilk yarışta Honda Civic Type-R ile yarışan Uğur Fatinoğlu ikinci yarışta ise Honda Civic Type-R ile yarışan Demir Eröge'nin oldu. 


Sadece iki katılımın olduğu maxi grupta, her iki yarışı kazanan Borusan Otomotiv Motorsport takımının tecrübeli pilotu İbrahim Okyay oldu. BMW Z4 GT3 ile yarışan Okyay'ın ardından kürsünün ikincilik basamağına çıkan isim ise Seat Leon Supercopa ile Tuğrul Köselerden oldu.


Bu yıl uygulanmaya başlanan ve en kalabalık katılıma sahne olan super production grubunda ise her iki yarışta da büyük çekişme yaşandı. Opel Corsa OPC'lerin domine ettiği grupta, ilk yarışı genç sporcu Hasan Tansu kazanırken Vedat Dalokay ikinci ve Turgut Konukoğlu da üçüncü sırada yer aldı. Aynı kategorinin ikinci yarışında birincilik podyumuna bu kez Çağlayan Çelik çıkarken Hasan Tansu ikinci ve Turgut Konukoğlu üçüncü olarak günü tamamladılar.


Türkiye Otomobil Federasyonu tarafından Fiat ve Petlas katkılarıyla gerçekleştirilen TOSFED Yıldızını Arıyor projesinin 2019 sezonundaki ilk yarışı 22 haziran Cumartesi günü TOSFED Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleştirildi. Yeni sezonun ilk yarışını Doğa Tosun kazanırken, Reha Aybey ikinciliği, Akın Can Kiper ise üçüncülüğü göğüsleyen isimler oldu. Kadınlar klasmanında ise Halide Kübra Urgancı en hızlı isim olurken, İrem Yeniçeri yarışı ikinci olarak tamamladı.


2019 Türkiye Pist Şampiyonası'nda ikinci ayak yarışları 27-28 Temmuz tarihlerinde yine TOSFED Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleştirilecek.


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.