EĞİTİM 16.06.2021 17:21:42 0

Liseli Öğrenciler Üniversite Hayallerinin Provasını Yaptı

Bağcılar’da üniversite sınavına hazırlanan lise son sınıf öğrencileri, Bağcılar Belediyesi Gönül Bağı Platformu tarafından hem heyecanlarını yenmeleri hem de üniversiteleri daha iyi tanımaları amacıyla İstanbul Sabahattin Zaim Ü

Liseli Öğrenciler Üniversite Hayallerinin Provasını Yaptı

Liseli Öğrenciler Üniversite Hayallerinin Provasını Yaptı

Bağcılar’da üniversite sınavına hazırlanan lise son sınıf öğrencileri, Bağcılar Belediyesi Gönül Bağı Platformu tarafından hem heyecanlarını yenmeleri hem de üniversiteleri daha iyi tanımaları amacıyla İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’ne götürüldü. Üniversite adayı gençler, YKS öncesi üniversiteye girme hayallerinin provasını yaptılar.

Sosyal projelerle öne çıkan Bağcılar Belediyesi Gönül Bağı Platformu, 26 – 27 Haziran 2021 tarihlerinde düzenlenecek YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) öncesi harekete geçti. İlçede okuyan Gönül Bağı üyesi öğrenciler, sınav öncesinde hayalini kurdukları üniversiteleri yakından tanımaları için gezi programı düzenlendi. Üniversite adayı gençlerin uğrak yeri İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi merkez kampüsü oldu. Rehber eşliğinde kampüsü gezen öğrenciler, yetkililerden üniversitede verilen eğitim ve yaşam hakkında merak ettiği bütün sorulara cevap aldı. Dersliklerdeki öğrenci sıralarında oturarak hem de sosyal tesislerde zaman geçiren liseliler, üniversite havasını teneffüs etmenin heyecanını yaşadı.

Hayallerine Bir Adım Daha Yaklaşmış Oldular

Üniversite tanıtım gezilerinin öğrencilerin motivasyonlarını artırdığına dikkat çeken Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Bu kültürel etkinliklerdeki amacımız, yarınımız olan gençlerin kariyer planlarını yapmalarında ve kendilerine uygun seçimler yapmalarında onlara yardımcı olmak. Öğrencilerimiz üniversite ortamını görme fırsatı yakalayarak hayallerine bir adım daha yaklaşmış oldular. Bu vesileyle de sınava girecek bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

Bir günlüğüne üniversiteli olan öğrenciler, kendilerine bu imkânı sunan Çağırıcı’ya teşekkür etti.


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.