VİDEO GALERİ 31.05.2019 17:40:43 0

Müziğin Gücüyle İyileşiyorlar..!

Günümüze kadar yapılan birçok araştırma, müziğin Cerebral Palsy’li bireyler üzerindeki iyileştirici gücünü ortaya koyuyor. Cerebral Palsy’li bireylerin müzik eğitimi ile konuşmaları daha anlaşılır hale gelebiliyor, hareket özgü

Müziğin Gücüyle İyileşiyorlar..!

Gelişimini tamamlamamış beynin doğum öncesi, doğum sırası veya doğum sonrası dönemde hasar görmesiyle oluşan fiziksel bir engellilik durumu olan Cerebral Palsy’de, motor hareketlerdeki problemlerin tedavisinde erken dönemde yapılan müdahaleler oldukça önemlidir. Cerebral Palsy‘de eğitim önemlidir, bu eğitime ne kadar erken yaşta başlanırsa çocukların bağımsızlaşması o kadar kolaylaşabilir. Müzik eğitimi de Cerebral Palsy’lilerin eğitim yöntemlerinden sadece biridir. Müzik eğitimiyle dinleme, söyleme, hareket etme gibi becerilerin kazanılmasından olumlu yönde gelişim sağlanır.

Rutin Hareketleri Severek Yapmalılar


Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları Müzik Öğretmenleri, özel gereksinimli çocukları sosyal hayata kazandırmak için müziğin iyileştirici gücünden yararlanıyor. Okulun günlük ve toplumsal yaşam becerilerini geliştirmeye yönelik eğitimleri içerisinde şarkıyı söylemek, dans etmek, müziği dinlemek ve enstrüman çalmak yer alıyor.  Cerebral Palsy’de hareket becerisi ile ritim duygusu birlikte çalışıyor. Eğitim sırasında bir perküsyon veya bateri ile çalışan çocuğun gereken kaslarını eğlenceli şekilde çalıştırılmasına olanak veriliyor. Bu çalışmada çocukların kollarını belli ritimlerle kaldırıp indirmesi gibi belli başlı hareketleri yapabilmelerini sağlamak amaçlanıyor.  Müzik eğitimi ile dinleme becerisi, duyduğunu anlama gibi beceriler de destekleniyor ve bu kabiliyetlerdeki gelişim günlük yaşama yansıyor. Eğitimde rutin hareketleri severek ve belli sıklıkla yaptıkları için çocuklarımızın tüm kaslarında ciddi gelişmeler gözleniyor.

Cerebral Palsy Nedir?

Ülkemizde her yıl 6.000’den fazla bebeğe Cerebral Palsy teşhisi konmaktadır. Cerebral Palsy, gelişimini tamamlamamış beynin doğum öncesi, sırası ve sonrasında herhangi bir komplikasyon nedeniyle hasar görmesi sonucu oluşmaktadır. Çocuklukta en sık rastlanan fiziksel engellik durumudur. Hasar görmüş beyne erken müdahale ve hayat boyu rehabilitasyon uygulaması ile olumlu gelişmeler sağlanabilmektedir. Cerebral Palsy’de hareket bozukluğuna zihinsel engel, görme, işitme, algılama sorunları ve epilepsi gibi farklı durumlar da eşlik edebilmektedir. Cerebral Palsy’li her 4 çocuktan 1’i konuşamamakta, 3 çocuktan 1’i yürüyememekte, 2 çocuktan 1’i zihinsel engelli, 4 çocuktan 1’inin epilepsi teşhisi almaktadır.

Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’na bağlı olarak 2011 yılında açılan Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları bünyesinde anasınıfı, ilkokul ve ortaokul düzeyinde eğitim-öğretim hizmeti sunulmaktadır. Okul bünyesinde oluşturulan sınıflarda, öğrencinin Rehberlik ve Araştırma Merkezleri (RAM) tarafından verilen okul yönlendirme rapordaki zihinsel yetersizlik düzeyi (hafif, orta veya ağır) dikkate alınmaktadır. Okulda özel gereksinimli çocuklar için hazırlanmış MEB Eğitim programı uygulanmaktadır. Bu program Teknoloji destekli özel eğitim, fizyoterapi uygulamaları, duyu bütünleme çalışmaları, spor, resim ve müzik etkinlikleri ile zenginleştirilmiştir. Ayrıca mutfak atölyesi, uygulama evinde yürütülen çalışmalar ile öğrencilerin günlük yaşam becerileri desteklenmektedir.


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.