EĞİTİM 7.01.2022 16:05:29 0

Ödülleri Öğrencilere Armağan Etti

Yarım asırlık bilgi birikimiyle Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ni dünyaya kazandıran Balıkçı Kenan’a üç ayrı kurum tarafından ödül ve tebrik plaketi verildi.

Ödülleri Öğrencilere Armağan Etti

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ne 3 Ödül Birden

 

Balıkçı Kenan Ödülleri Öğrencilere Armağan Etti

 

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Ödüle Doymuyor

 

 

Yarım asırlık bilgi birikimiyle Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ni dünyaya kazandıran Balıkçı Kenan’a üç ayrı kurum tarafından ödül ve tebrik plaketi verildi. 

 

İstanbul’un ünlü balıkçısı Balıkçı Kenan’ın dünyaya kazandırdığı müze ödüle doymuyor.  Türkiye Yerel Basın Birliği Tebrik Ödülü, Uluslararası 351 Dernekler Adına Rumeli Balkan Güçbirliği Federasyonu tebrik plaketi ve Ekovitrin Yılın Starları Balıkçılık Sektörü Onur Ödülü verildi. Ödülü Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Balıkçı Kenan Balcı bizzat aldı. Ödül töreni ise yine Beylikdüzü’nde müzede gerçekleştirildi. 

En Büyük Maden Denizlerimiz

 

Müzeyi kurduğu ilk günden beri ücretsiz olarak hizmet verildiğinin altını çizen Balıkçı Kenan: ‘Herkes maden arıyor ancak denizlerimiz bizler için en büyük maden. Özellikle Marmara ve Karadeniz bizlere sunulan bir nimet. Bir hamsi 100 bin adet yumurta yapıyor. Denizdeki balıklar karada insanları doyururken, yavru balıklar denizde diğer büyük yalıkları doyuruyor. Denizlerimiz tükenmeyen madenlerimizdir. Denizler ekmeden biçtiğimiz tarlarımızdır. Bu madenler bize balık veriyor. Balık sağlık demek. Denizin o kadar çok faydaları var ki saymakla bitmez. Oltamızı atıp balık tutuyoruz. Denizler bizden hiçbir şey istemiyor. Sadece temiz tutmamız gerekiyor. Bugün deniz balık olsaydı şimdiye kadar çoktan bitmişti’ şeklinde konuştu

Ödülü Halkımız Ve Öğrenciler Adına Alıyorum

 

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi adeta bir okul olduğunu dile getiren usta balıkçı: ‘Yarım asır geçti. Bir balık ile müzeyi kurduk şimdi binlerce deniz canlısı var. Öğrenciler bu müzeye gelip hayran kalıyor. Onlar için adeta bir okul. Çocuklarımız, gençlerimiz, abilerimiz gelip buradaki balıkları inceliyor. Öğrenme çağındaki çocuklarımız, şimdilerde ancak kitap, ansiklopedi ve belgesellerde görebilme imkanı buldukları balık türlerini müzemizde yakından, dokunarak inceleyebiliyorlar. Amacım; çocuklarımızın, geleceğimizin her bireyin buradan bir şeyler öğrenebilmesini sağlamak. Gençlerimize eğitimde bir nebze katkım olabiliyorsa ne mutlu bana. Bu ödülü onlar adına alıyorum. Şu anda ilk günkü gibi heyecanım var. Çok değerli ve kıymetli üç ödül aldık. Bu ödülleri halkımıza ve öğrencilerimize armağan ediyorum” diye konuştu.

İlk Günkü Gibi Heyecanlıyım

 

Bu işin gönül işi olduğunu belirten Balıkçı Kenan: ‘Öğretmenler, balıklarla ilgili, denizle ilgili ödev verdiği zaman çocuklar müzeye gelip balıkları dokunarak inceleyebiliyor. Böyle bir imkan başka hiç bir yerde bulamazlar. Devasa mumya balıkların kaç yıl yaşadığını, hangi denizlerle olduğunu hepsini burada öğreniyorlar. Onları görünce, bizlere sorular sordukça ilk günkü gibi heyecanlanıyoruz. Müze kurulduğu günden beri binlerce insan ziyaret etti. Bizler elimizden geldiği kadar denizi ve balığı sevdirmek için gayret gösterdik. Göstermeye de devam edeceğiz’ dedi


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.