EĞİTİM 30.09.2021 15:30:56 0

Okullarımız Üretiyor

Uygun, ‘salgın sürecinde en güvenli yerler okullar’ diyerek alınan önlemleri dile getirdi.

Okullarımız Üretiyor

Salgın Sürecinde En Güvenli Yerler Okullar

Uygun, ‘salgın sürecinde en güvenli yerler okullar’ diyerek alınan önlemleri dile getirdi.

Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun pandemi nedeniyle iki yıldır yüz yüze eğitime ara veren okulların 2021-2022 eğitim-öğretim yılında yüz yüze eğitime tekrar başlamasıyla, okullarda alınan önlemleri anlattı. Ayrıca maske ve dezenfektan üretimi yapan meslek liseleri hakkında bilgiler verdi.

Uygun, Yüz Yüze Eğitimin Yerini Tutmuyor

Pandemi tedbirleri kapsamında gerekli olan hijyen malzemelerinin okullara fazlasıyla gönderildiğini belirten Uygun; “Uzun bir aradan sonra yüz yüze eğitime yeniden başladık. Pandemi sürecinde uzaktan eğitimler verdik ama yüz yüze eğitimin yerini tutmuyor. Öğrenciler okullarını, öğretmenlerini ve arkadaşlarını özledi. Bir daha eğitime ara vermemek adına gereken tüm tedbirlerimizi aldık. Bütün okullarımıza maske, dezenfektan gibi hijyen malzemeleri fazlasıyla gönderildi. Uzun zaman sonra ilk defa bu kadar bol temizlik malzemeleri gönderildi. Sadece bu yıl için gönderilen malzemeler, okulların iki yıllık temizlik ihtiyacını karşılayabilecek şekildedir ve bu malzemeler herhangi bir kurumdan satın alınmayarak, meslek liselerimiz tarafından üretilerek karşılandı.

Okullarımız Üretiyor

Meslek liselerimize bu sene talep çok iyi çünkü artık okullarımız üretiyor, böylelikle özellikle salgın döneminde maske ve dezenfektan konusunda ülke olarak daha avantajlı hale gelmemizi sağlıyor. Büyükçekmece’de Turizm ve Otelcilik liselerimizde yemek ve unlu mamuller, Doç. Dr. Burhan Bahriyeli Teknik ve Endüstri Meslek lisemiz gibi birçok okulumuzda ise maske ve dezenfektan üretimi yapılmaktadır.

Salgın Sürecinde En Güvenli Yerler Okullar

Okullarımıza bu sene İŞKUR aracılığıyla birçok personel alımı da yapıldı. Bazı okullarımızda her kata bir personel olacak şekilde alım yapıldı. Şuan ki salgın sürecinde en güvenli yerler okullardır. Tedbirler sıkı bir şekilde uygulanırken, gerek okul personellerimiz, gerekse eğitimci kadromuz çocuklarımızın sağlığına her zamankinden çok daha fazla dikkat ve özen göstermektedirler. Eğitimin devamı ve çocuklarımızın geleceği için bunu yapmak zorundayız, okullarımızın tekrar kapanmasını, öğretmenlerin öğrencilerinden ve öğrencilerin de hem eğitimden hem de öğretmenlerinden ayrı kalmaması için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.