EĞİTİM 3.12.2021 15:30:29 0

“Şimdi Veda Zamanı”

Türk Eğitim Sendikası İstanbul 9 nolu Şubenin 4. Genel Kurulu gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen genel kurula katılım yoğun oldu.

“Şimdi Veda Zamanı”

Türksüz Bir Dünyanın Varlığı Düşünülemez!

Türk Eğitim Sendikası İstanbul 9 nolu Şubenin 4. Genel Kurulu gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen genel kurula katılım yoğun oldu.

“Kız Kardeşimin Gelinliği, Şehidimizin Son Örtüsü”

Gerçekleştirilen 4. Genel Kurulda konuşmasını üzücü bir haberle noktalayan Türk Eğitim Sendikası İstanbul 9 nolu Şube Başkan Yardımcısı Kemal Yılmaz; “Ekmek için kavgasının önüne Türkiye sevdasını koyan, Küçükçekmece’den, Esenyurt’tan, Avcılar’dan, Beylikdüzü’nden, Büyükçekmece’den, Çatalca’dan ve Silivri’den 3821 üyemizi temsilen aramızda olan siz değerli delege arkadaşlarımız; genel kurulumuza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Esaretten hürriyete giden yolda başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, kız kardeşimin gelinliği, şehidimizin son örtüsü dediğimiz bayrak için can veren büyük Türk milletinin şehit Alp ve Eren’lerine, gelecek nesilleri yetiştirme gayreti içerisinde iken hain terör örgütlerinin şehit ettiği öğretmen kardeşlerimiz ile pandemi döneminde aramızdan ayrılan TES 9 nolu Şube Başkan Yardımcımız İsa Eren kardeşime, Esenyurt İlçe Yönetim Kurulu Üyemiz Serkan Batı kardeşime ve 9 nolu şubemizin emektar memuru Mehmet Meral kardeşime Allahtan rahmet diliyorum.

“Memurun Sendikalı Olması Yasaktı”

Kardeşlerim, büyük çoğunluğu genç olan nadide bir topluluğa hitap ettiğimin farkındayım ve bundan dolayı da son derece mutluyum. Gönüldaşlarım, TES’in kuruluşuyla ilgili sizleri biraz eskiye götüreceğim. İletişim araçlarının bu kadar gelişmediği, 12 Eylül 1980 darbesinin etkilerinin devam ettiği bir dönemdi. Memurun sendikalı olması ve sendika kurması yasaktı. İşte böyle bir dönemde Cennet mekan Başbuğumuzun direktifleriyle bütün hazırlıklar tamamlanmış, alt yapısı vakıf ile tamamlanmıştı. Memura sendika kurma hakkı verilir, verilmez de 18 Haziran 1992’de hepimizin yüz akı ve mensubu olmaktan gurur duyduğumuz şanlı Türk Eğitim Sendikası kuruluşunu gerçekleştirmiştir. Kuruluşundan itibaren de dinlenmemek üzere yola çıkan yolbaşçılarımız durmadan, yorulmadan, şanla, şerefle bu kutlu ocağa emek verdiler ve katkı sağladılar.

“Milli Eğitime Katkı Sağlamaya Çalıştık”

Kuruluşundan bugüne kadar TES, sendikacılığın gerektirdiği her türlü iş ve işleyişin yanında sivil toplum kuruluşu olmanın da gereğini en güzel şekilde yerine getirmiştir, getirmektedir. TES olarak Bismillah deyip yola çıktığımızdan itibaren eğitim alanında hep olumlu ve yön verici çalışmalar içerisinde olduk. Çalıştaylarla, çeşitli toplantı ve yarışmalarla Milli Eğitime katkı sağlamaya çalıştık. Hepinizin malumu olduğu üzere; Kurtuluş Savaşı henüz devam ederken Gazi Mustafa Kemal Atatürk irfan ordusunu 15 Temmuz 1921’de 1. Maarif Kongresi ile topluyor ve 1923’te Cumhuriyetimizin kuruluşuna, ilanına giden yolun temelini atıyor ve diyor ki; ‘Bir millet savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler kazanırsa kazansın, irfan ordusu olmazsa o savaşın sonucu kalıcı olmaz.’ Bizde 2. Maarif Kongresini bilim insanları ve eğitim ordumuzun mensuplarıyla 2023’e vurgu yaparak, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını işaret ederek perçinleştirmiş olduk. Atatürk’ü her yönüyle anlayan, açtığı yolda, gösterdiği hedefe yürüdüğümüzü bir kere daha göstermiş olduk.

“Haksızlığa Uğrayanların Yanında Dağ Gibi Durduk”

TES 9 nolu Şube olarak bizde Genel Merkezimizin emir ve görüşleri doğrultusunda elimizden geldiği kadar durmadan, yorulmadan gönül almaya ve üyelerimizle aile ortamı oluşturmaya çalıştık. Dertleriyle dertlendik, mutluluklarını paylaştık. Haksızlığa uğrayan kardeşlerimizin yanında dağ gibi durmaya çalıştık. Bundan dolayıdır ki 2900 küsur üye ile devir aldığımız üye sayımızı dün itibariyle Genel Merkezimiz onaylı 3821’e çıkardık. Bu çalışmalarımız esnasında gayret ve çabalarını esirgemeyen siz değerli kardeşlerime, ilçe temsilcileri arkadaşlarıma, okul temsilcisi gönüldaşlarımıza ve emeği geçen herkese TES 9 nolu Şube Yönetim Kurulumuz adına teşekkür ediyorum.

“Türksüz Bir Dünyanın Varlığı Düşünülemez”

Türksüz bir dünyanın varlığını düşünemeyen bir anlayışın temsilcileri olarak Turan coğrafyasında ortak çalışmalar, kongreler ile geleceğe yön veren TES tarih yazmaya devam ediyor. Küçük hesaplar için yola çıkmadık. Küçük hesaplar yapmadık. Varlığımızı mevkiye, makama değil, Türk milletine, Türk vatanına ve Türk bayrağına armağan ettik. Şehit verdik, gazi olduk. Allah’a, vatana, bayrağa yemin olsun dedik, yemin ettik. Şehitlerimiz, gazilerimiz emin olsun dedik, söz verdik. Mücadelemizde hiçbir engel tanımayacak, dönenlerden, satanlardan, kaçanlardan olmayacağız. Yılmayacağız, yıkılmayacağız ve başaracağız.

“Şimdi Veda Zamanı”

Hayatımın her anında canımla, cananımla, kanımla, kalemimle, varlığımı bu vatana, millete adadım ve gelecek nesillere daha fazla nasıl katkı sağlarım derdi ile yaşadım. Şimdi veda zamanı geldi mi denir bilmiyorum ama aktif görevim sona erdi. Büyük Türk Milleti için hizmet eri olamaya devam edeceğim. Hakkınızı helal edin, Allah’a emanet olun” dedi. 


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.