GÜNDEM 27.12.2018 19:11:05 0

Sosyal Devlet ve Kadın Konferansı..!

Kadın ve Güç Derneği KADGÜÇDER tarafından Beylikdüzü Kuğulu Park Cafe Restaurant işletmesinde sabah kahvaltısı eşliğinde düzenlenen Sosyal Devlet Anlayışı ve Sağlık konulu programda Kanserde erken tanı ve farkındalık konuları ele

Sosyal Devlet ve Kadın Konferansı..!

Beylikdüzü Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Genel Cerrah Atilla Yılmaz'ın konuşmacı olarak katıldığı programda bir çok önemli yerel siyasetçiler, sivil toplum kuruluşları ve iş adamlarına plaket takdim edildi.

 

‘Sosyal Devlet anlayışına sığınmalıyız’

Programda konuşma yapan Başhekim Opr. Dr. Atilla Yılmaz, “ Beni etkileyen bir hadisi şerif var. Müslümanla sohbet sadakadır. Dolayısıyla biz burada hep beraber bir sohbet içindeyiz. Bize bu imkânı sağlayan Dernek Başkanı Fatma hanıma teşekkür ediyorum. Kanserde farkındalık önemli çünkü dünya da her dört insandan biri kanserle karşı karşıya kalıyor. Kanser sosyal bir hastalıktır. Herkes gibi sağlıkçılarda kanser olabiliyor. Zamanla kansere karşı hepimiz empati duygumuzu geliştiriyoruz. Türkiye de sağlıkta son dönemde önemli gelişimler oldu. Artık hastalarımızın hastanelere ve doktorlara ulaşımı kolaylaştı. Çok şükür ki sosyal devlet anlayışı ile, kanser tedavi süreçlerinde kemoterapi ve radyoterapi ücretleri alınmıyor. Eskiye nazaran artık hastalarımız az kişilikli ya da tek kişilikli sağlıklı odalarda tedavi görüyorlar. Gerçekten devletimiz sağlık anlamında ciddi reformlar yaptı. Zaten sosyal devlet anlayışı budur. Ancak son zamanlarda sağlıkçılar hasta yakınları tarafından şiddete uğruyor. Bu üzücü olayları şahit oluyoruz maalesef. Sağlıkçılar böyle bir muameleyi hak etmiyor. Bende umuyorum ki böyle sohbetlerde elde ettiğimiz birikimleri yakınlarımıza çevremize anlatıp farkındalık oluşturabiliriz.

‘Sosyal devlet anlayışında kadının yeri çok farklı’

Kadın ve Güç Derneği Kurucu Başkanı Fatma Duman, “ dernek olarak kadının toplumdaki yerini ve farkındalığını oluşturmak için ses getireceğiz. Bugünkü konumuz ‘sosyal devlet anlayışı ve sağlık’’tır. Yine sosyal devlet anlayışında kadının yerini irdelemek amaçlı toplandık. ‘sağlıkta farkındalık’ konusu hakkında Opt. Dr. Atilla Yılmaz hocamızın buraya gelip söyleşi yapması çok önemliydi. Kadının yeri sosyal devlet anlayışı çok daha farklı yerdedir. Sosyal devlet demek, vatandaşın sağlık, sosyal, ekonomik anlamda değerlendirilmesi demektir. Biz diyoruz ki kadın güçlü olduğu zaman toplum güçlü olur. Kadınlar sosyal ve ekonomik anlamda her alanda yer almalıdır. Bizim amacımız kadının istihdamını arttırmak. Bu anlamda farkındalık çalışmaları yapmaya devam edeceğiz. Son olarak, kadın varsa güç vardır” dedi.


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.