EĞİTİM 9.08.2019 12:28:04 0

Sözleşmeli Öğretmen Sonuçları Açıklandı

Heyecan ile beklenen MEB tarafından yapılacak olan atamalar gerçekleşti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin tercih ve atama

Sözleşmeli Öğretmen Sonuçları Açıklandı

Sözleşmeli Öğretmen Sonuçları Açıklandı

Heyecan ile beklenen MEB tarafından yapılacak olan atamalar gerçekleşti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin tercih ve atama takvimine göre, 20 bin sözleşmeli öğretmenin ataması bugün bilgisayar kurası ile gerçekleştirildi.

Atama bekleyen öğretmen adayları tercihler açıklanırken yürekleri ağızlarına geldi. Branşlara ayrılan kontenjanların tamamı dolarken, atanacak öğretmen sayısı için branşlar yeterli gelmedi, birkaç katı oranında başvuru yapılmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, ilk aşamada sözlü sınav yaparak, tercih yapma hakkını elde edecek öğretmen adayları belirlenmişti. 12-30 Haziran tarihleri arasında yapılan mülakatlara 60 bin aday çağrılmış, 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılarak sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkını elde etmişti. Öğretmen adayları, atama sonuçları ve göreve başlama tarihini bekliyor.

 


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.