GÜNDEM 28.05.2019 14:21:00 0

TÜYAP’ta Rekor Kırıldı..!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün tarafından geleneksel hale getirilen ve Türkiye’nin en büyük kapalı alan halk iftarı, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde rekor bir katılımla gerçekleşti.

TÜYAP’ta Rekor Kırıldı..!

Büyükçekmece Belediyesi’nin 1997 yılından beri düzenlediği geleneksel halk iftarında toplam 13 bin 500 bin vatandaş aynı iftar sofrasında bir araya gelerek oruçlarını açmanın mutluluğunu yaşadı.

Halk iftarına katılım beklenenin çok üzerinde olunca TÜYAP’ın otopark alanında da iftar masaları kuruldu.

 

“Türk – İslam Kültürünün En Güzel Ayı Ramazan Ayıdır”

Binlerce Büyükçekmeceliyi bir araya getiren iftar sofralarının muhteşem bir Ramazan ayı tablosu oluşturduğunu ifade eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün “1997 yılından bu yana her sene TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nin salonunda 13 bin vatandaşımızla beraber büyük iftarımızı yapıyoruz. Ramazan, iftar sofralarında fark ediliyor. Herkesin birlikte iftar saatinde ezanı beklemesi, ezanla birlikte suyunu, lokmasını, çorbasını yiyip içmesi muhteşem bir manzara. Türk – İslam kültürünün en güzel ayı Ramazan ayıdır. Hepinizi çok seviyorum, hepinizden Allah razı olsun. Geçen seneki halk iftarında konuşmamda önümüzde seçim var, seçimden sonra ne olacağını sizler bilirsiniz. Allah nasip ederse seçimden sonra birlikte iftarlarımıza devam ederiz demiştim. Yüce Allah’ın takdiri ve sizlerin desteğiyle tekrar Büyükçekmece ailemle iftar etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Allah’a şükrediyorum. Birbirini tanımayan binlerce kişi veya aynı sofraya oturamayan binlerce kişi bu sofralarda Ramazan ayı münasebetiyle iftar saatinde bir araya gelerek bunun mutluluğunu yaşıyor. Hep beraber aynı masada aynı mutluluğu yaşıyoruz. Bizim partimiz Büyükçekmece Partisi. Hiç kimseyi ötekileştirmeden 40 yıldan beri aynı düşünce ve inançla hizmet ediyoruz. Büyükçekmece’yi birlikte dünya kenti yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Tasavvuf Müziği Dinletisi

 

Geleneksel halk iftarına CHP Milletvekili Zeynel Emre, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahat Andican, 24. Dönem CHP Milletvekili Süleyman Çelebi, 16. Dönem Milletvekili Ayhan Altuğ, geçmiş dönem Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Bahçeşehir kurucu Belediye Başkanı Kemal Aydın, CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı H. Remzi Gökbulak, İYİ Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Fatih Gürakar, belediye meclis üyeleri, mahalle mu8htarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. İftara katılan vatandaşlar Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi eğitmenleri tarafından verilen tasavvuf konserini dinleyerek keyifli bir Ramazan akşamı geçirdi.


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.