EĞİTİM 30.07.2019 14:13:54 0

Ülkemizi İtalya’da temsil eden takım şampiyon oldu

Türk Milli Klavye Takımı, İtalya’da düzenlenen 52.İntersteno Kongre ve Dünya Bilgisayar Klavye Şampiyonası’nda, 7’si dünya şampiyonluğu olmak üzere toplam 22 madalya kazanarak dünya şampiyonu oldu.

Ülkemizi İtalya’da temsil eden takım şampiyon oldu

Ülkemizi İtalya’da temsil eden takım şampiyon oldu

Türk Milli Klavye Takımı, İtalya’da düzenlenen 52.İntersteno Kongre ve Dünya Bilgisayar Klavye Şampiyonası’nda, 7’si dünya şampiyonluğu olmak üzere toplam 22 madalya kazanarak dünya şampiyonu oldu.

Birleşmiş Milletlere bağlı İntersteno Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu tarafından düzenlenen 52. İntersteno Kongre ve Dünya Bilgisayar Klavye Şampiyonası,  İtalya'nın Cagliari şehrinde 13-19 Temmuz 2019'da yapıldı. Yarışmaya 30 ülkeden yüzlerce yarışçı katıldı. Türk Millî Takımı; bu yarışmada, 7'si dünya şampiyonluğu olmak üzere toplam 22 madalya ile dünya şampiyonu oldu.

 Sınıf öğretmenlerinin yetiştirdiği ilköğretim 5 ve 7. sınıf öğrencileri, üniversite öğrencileri ve çeşitli meslek gruplarında görev yapmakta olan kişilerden oluşan Türk Millî Klavye Takımı bu yarışmada 3 dünya şampiyonluğu, 3 dünya ikinciliği ve 4 dünya üçüncülüğü elde ederek toplam 10 madalya kazandı.

 Yarışların Türk şampiyonları

Şampiyonada madalya alan Türk yarışçıların isimleri şöyle:

 Anadil Yarışında:

0-12 yaş Küçükler Kategorisinde Afyon/Sandıklı Cumhuriyet Ortaokulundan Nisan Maya Tunçoğlu dakikada net 89 sözcük;

 13-16 yaş Öğrenciler Kategorisinde Gaziantep Özel Sanko Okullarından Mahmut Tosun dakikada net 100 sözcük;

 21-99 yaş Deneyimliler Kategorisinde Ankara T.C. Adalet Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığından Celal Aşkın dakikada net 146 sözcük;

 Çok Dilli Yarışlarda:

0-12 yaş Küçükler Kategorisinde Afyon/Sandıklı Cumhuriyet Ortaokulundan Bağdagül Özkan 11 dili ortalama dakikada net 57 sözcük ile yazarak kategorilerinin dünya şampiyonu oldu.

 Diğer madalya kazanan yarışçılar:

Oğuz Berkay Yiğiter (Ankara Hüseyin Güllüoğlu Ortaokulu),

İlyas Pamukçu (Afyonkarahisar Şuhut Zafer Anadolu Lisesi),

Erdi Çiller (Ankara Bem Bilgisayar Eğitim Merkezi),

Rümeysa Özen (Afyon/Sandıklı Cumhuriyet Ortaokulu),

Ahmet Yasin Akmeşe (Kayseri Hacı Hasan Efendi İmam Hatip Ortaokulu)

İntersteno Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu Türk Grubu; ülkemizde herkesin bilgisayar klavyesine bakmadan on parmak yazmayı öğrenmesini, kamu ve özel sektörde işe yeni başlayan tüm

elemanlara iş başı eğitimi kapsamında klavye eğitimi verilmesine katkı vermeyi; böylece ülke genelinde zaman ve verim tasarrufuna katkı sağlamayı hedefliyor.

 Ayrıca, EBA'da F Klavye ders videoları bulunan Celal Aşkın; yarışmada 30 dakikalık tecrübeliler kategorisi hatasız sürat yarışında, dakikada net 156 sözcükle kendisine ait dünya rekorunu kırarak altın madalya kazandı. Sesi yazıya çevirme yarışı tecrübeliler kategorisinde, 320 hece ile dünya ikinciliğini elde eden Aşkın; ses deşifre yarışı kategorisinin tecrübeliler bölümünde dünya ikincisi, aynı kategorinin kombine bölümünde ise dünya üçüncüsü oldu.

Kaynak: Milli Eğitim Bakanlığı


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.