ASAYİŞ 6.05.2022 11:18:56 0

Yasadışı Tütün Ve Tütün Mamulü Satışında İstanbul Zirvede

Alınan tüm önlemlere rağmen yasa dışı tütün pazarı dürüst esnafın ve devletin vergi gelirlerinde büyük kayba neden olmaya devam ediyor.

Yasadışı Tütün Ve Tütün Mamulü Satışında İstanbul Zirvede

Yasadışı Tütün Ve Tütün Mamulü Satışında İstanbul Zirvede

İSTANBUL- Alınan tüm önlemlere rağmen yasa dışı tütün pazarı dürüst esnafın ve devletin vergi gelirlerinde büyük kayba neden olmaya devam ediyor. Ticaret Bakanlığı’nın açıkladığı son verilere göre 2021 yılında 3,7 milyon paket sigara ile kaçak sigara üretiminde kullanılan 26,1 milyon makarona el konuldu. Yaptırımların genişletilmesi ve hapis cezalarına rağmen büyümeye devam eden yasa dışı tütün ürünlerinin Pazar payı yüzde 20’yi aşmış durumda.

İstanbul Başı Çekiyor

150 binden fazla esnafın ve devletin ciddi gelir kaybetmesine neden olan yasa dışı tütün satışlarının en yoğun olduğu iller arasında İstanbul başı çekiyor. 2021 verilerine göre yalnızca İstanbul’da 3.309 yasa dışı tütün ve tütün ürünleri satış noktası bulunuyor.

25 Milyar Lira Vergi Geliri Kaybına Sebep Oluyor

Kaçak tütün üretimi ve satışıyla ilgili operasyonlar devam ederken hapis cezası alanların sayısı da her geçen gün artıyor. Organize suç örgütleri tarafından yürütülen yasa dışı tütün ticaretinde alınan tüm önlemlere rağmen gerileme görülmüyor. Bu sene yasa dışı tütün ve tütün mamulleri ticaretinin, devletin vergi gelirlerinde 25 milyar liraya varan bir kayba sebep olacağı öngörülüyor.


START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.