Tarih: 17.10.2024 11:55

Bakan Tekin, Trabzon’da Eğitim Değerlendirdi

Facebook Twitter Linked-in

Bakan Tekin, Trabzon’da Eğitim Değerlendirdi

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Trabzon’da Eğitim Değerlendirme Toplantısına Katıldı

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Trabzon'a gitti. Trabzon Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Tekin, Vali Aziz Yıldırım ile kentte devam eden eğitim çalışmalarını değerlendirdi. Valilikte düzenlenen il eğitim değerlendirme toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Tekin, özellikle eğitimde yapılan önemli gelişmelerin altını çizdi.

Bakan Tekin, Malatya'da meydana gelen deprem dolayısıyla "Geçmiş olsun" dileklerini ileterek, Malatya ve Elazığ valiliklerinin eğitime bir gün ara vermesinin doğru bir karar olduğunu vurguladı. Tekin, bölgede herhangi bir can kaybı veya bina hasarı yaşanmamasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“MALATYA VE ELAZIĞ'DA EĞİTİME ARA VERİLDİ”

Yusuf Tekin, depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini sunarken, Malatya ve Elazığ'da valiliklerin eğitime bir gün ara vermesi kararını desteklediğini belirtti. Tekin, “Valiliklerimizin bu kararı çok yerinde olmuş. Kendilerine teşekkür ediyoruz, milletimize de bir kez daha 'Geçmiş olsun' diyelim” dedi.

Tekin, il müdürleriyle sürekli irtibat halinde olduklarını ifade ederek, "Okullarımızla ilgili herhangi bir can kaybı veya binalarımızda herhangi bir hasar tespitimiz yok. Çok şükür ama yine de tedbirli olmakta fayda var." diye konuştu.

“TÜRKİYE’DE EĞİTİMDE YAPILAN REFORMLAR DÜNYAYA ÖRNEK”

Trabzon’da gerçekleştirdiği eğitim değerlendirme toplantısına dair açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, eksiklik ve aksaklıkların tespit edilmesinin yanı sıra birlik ve beraberliği sağlama adına bu toplantının önemli olduğuna dikkat çekti.

Toplantıya il ve ilçe millî eğitim müdürlerinin yanı sıra belediye başkanları ve siyasilerin de katıldığını belirten Tekin, Türkiye'nin 2002 sonrasında eğitimde devrim niteliğinde adımlar attığını ifade etti. "Yirmi yılda eğitim öğretim süreçlerinde daha önce yapılanların iki katı kadar iş yapıldı. Derslik ve öğretmen başına düşen öğrenci sayıları uluslararası ortalamalara ulaştı hatta üstüne çıktı." dedi.

“DERSLİK BAŞINA DÜŞEN ÖĞRENCİ SAYISI YARI YARIYA DÜŞTÜ”

Bakan Tekin, 2002-2003 eğitim öğretim yılında Trabzon’da derslik başına düşen öğrenci sayısının 30’a yakın olduğuna işaret ederek, bugün bu sayının 17'ye kadar düştüğünü belirtti. “Bu, mevcut derslik sayısı kadar derslik yapıldığını, mevcut okul sayısı kadar okul yapıldığını, mevcut öğretmen sayısı kadar öğretmen atandığını gösterir ki bunlar çok önemli.” diye konuştu. Tekin, Trabzon’da yapılan eğitim yatırımlarının kente büyük katkı sağladığını vurgularken, Türkiye genelinde eğitim kalitesinin hızla yükseldiğini ve bu alandaki başarıların dünyaya örnek olarak gösterilebileceğini belirtti.

Haber: Nezir Karayün




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —