22.08.2024 09:39:00

209

Gülseren ŞENYÜZLÜ

 

2024 KAYITLAR BAŞLADI

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos'ta yapacak, elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos'ta alınacak DUYURUSUNU hepimiz gördük ve kayıt telaşı başladı birden, evrakları büyük bir mutlulukla hazırladık.
Nüfus müdürlüğü, muhtarlık, banka kuyruğu… Resmi işler hiç bu kadar zevkli olmamıştı şimdiye kadar. 
Evde bayram havası,  herkesin ağzı kulağında… Bir cümbüştür gidiyor, Allah mutluluğunuzu daim etsin. 
Şehir dışına gideceklerin içini bir korkudur sardı bile. Yatağa yatınca kâbus görmeye başladılar, keşke kendi şehirlerinde bir yer yazsalardı.
Korkularınızı anlıyorum; ama ayakları üzerinde durmak isteyen siz değil miydiniz, ne çabuk koy verdiniz böyle…  Dik durun bakalım. Ne büyük vartalar atlatarak geldiniz bu güne, hayallerinizi süslüyordu o şehir, o üniversite. 
Sıcacık yuvadan ayrılmak zor gelecek elbette size. Alıştığınız o ev, sevgiyle bakan iki çift göz, hasta olduğunuzda üzerinize titreyen eller…Onlardan uzaklaşmak zor gelecek elbette. Hatta zor alışacaksınız yalnızlığa gurbet ellerde.

Geride bıraktıklarınıza da zor gelecek sizin yokluğunuz. Masaya sizin için de konacak tabak, çatal uzun bir süre. Yerinizi dolduramayacak hiç kimse, hiçbir şey; ama sizin geleceğiniz için, sizin için katlanacaklar sensizliğe. İçleri kan ağlasa da. 
Telefonda iyi misin derken sesleri titreyecek, yalandan da olsa biz çok iyiyiz, bizi merak etme diyecekler. Senin sevdiğin yemeği yerken içleri burkulacak, şimdi o da olsaydı diyecekler, boğazlarından zor geçecek pişirilen yemekler.
Geleceğiniz günü iple çekecekler, senin sevdiğin bütün yemekleri pişirecek annen, içine, sana olan özlemini de katarak.
Kaydınızı yaptırmaya gideceksiniz hayalinizdeki üniversiteye, gurur duyacaksınız kendinizle. Ben başardım diyeceksiniz, ben başardım. 
Başınız dimdik dolaşacaksınız bileğinizin hakkıyla kazandığınız üniversiteyi. Gökyüzü daha bir parlak görünecek, etraf capcanlı… Uçacaksınız mutluluktan, “Ben geldim.” diye haykırmak isteyeceksiniz.
Haykırmak hakkın, haykır, haykırabildiğin kadar. Uykusuzluğa, arkadaşsızlığa, sinemasızlığa, televizyonsuzluğa, oyunsuzluğa katlanarak geldin bugünlere.  
Yolun açık olsun  GENÇ KIZ, GENÇ DELİKANLI…


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.