20.08.2024 13:11:00

168

Gülseren ŞENYÜZLÜ

 

2024 YKS  SONUÇLARI BELLİ OLDU
YKS sonuçları belli oldu. Kimimiz sevindik kimimiz üzüldük. ”Yerleşemediniz “ çok irrite edici bir sözcük… Bakıyorsunuz sonuçlara ve beklentileriniz, hayalleriniz yıkılıveriyor.
Yerleşemeyen arkadaşlarıma ağıt yakmamalarını söyleyeceğim ukalalık addetmemelerini isteyerek. Ağıt yakarak, vah vah, tüh tüh diyerek geçirilecek zaman değil. Üniversite hazırlık çalışmaları bugünlerde başlıyor, geç kalmayalım.
Bu kez olmadı, yeterince çalışmadık ya da istediğimiz yer kapasitemizin çok üzerindeydi. Hangisi olursa olsun sizi buraya getiren, geriye bakmayın. Dikiz aynasına bakarak ileriye doğru yol alamazsınız. Kendinizi değerlendirin, neydi eksik olan, neleri tamamlamanız gerekiyor, geçmişin çetelesini çıkarın. Sonra oturun kendinize bir plan yapın, hayallerinize ulaşmak için nasıl çalışmalısınız, eksiklerinizi nasıl tamamlayacaksınız. Tabii bu arada ikinci tercihler var, bunu da unutmayalım, belki ikinci başvuruda yerleşebiliriz kim bilir. Kısaca hayatımızı planlamak için çok uzun zamanımız yok, acele etmeli doğru kararlar alıp yola koyulmalıyız geç olmadan. Önünüzde sizi bekleyen uzun bir maraton var. Yolunuz açık olsun…
Yerleşenler… Selam size, kutluyorum hepinizi ayrı ayrı. Ne kadar sevinseniz azdır. Çalıştınız, çabaladınız, uykusuz günler geçirdiniz; ama yılmadınız. Bugün ödülünü aldınız, bütün yorgunluklarınız gidiverdi birden. Öyle mutlusunuz ki tabir i caizse ayaklarınız yere basmıyor. Haklısınız elbette… Tadını çıkarın bu mutluluğun.
Etrafınızdaki gözlerin size bakışını izleyin. “Kazandınız “sözcüğünü duyar duymaz onların gözünde büyüdünüz. Daha bir güvenle bakıyorlar size… Hatta seçtiğiniz meslekle ilgili unvan takıverdiler, şaşkına döndünüz daha dün onların gözünde küçücük bir çocuktunuz ya bugün; ne kadar çabuk değişiverdi her şey…. Onların bu davranışları hoşunuza gidiyor değil mi, belli etmeseniz de.
İki üç gün sonra geçecek bu şaşkınlık, yerini daha farklı heyecanlar alacak.


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.