4.09.2024 15:35:00

89

Gülseren ŞENYÜZLÜ

DERS ÇALIŞMA İSTEĞİ KAZANDIRILABİLİR Mİ?


Elbette kazandırabiliriz, değerli anne ve babalar. Siz kendinizi de, kuzunuzu da üzmeyin yeter, her şeyin çözümü, çaresi var.
İlham perileri, biz çağırmadan gelmiyorlar. Demek ki ne yapmalıyız, ders çalışmak için kendimizi zorlamalıyız.   Oturacağız masamıza, ilham perileri bizi hazır görünce mutlaka gelecekler, inanın bana. 
Kendinizle konuşun, neden önemli senin için ders çalışmak, sorun kendinize ve hayal kurarak yanıtlayın. Hayal kurarken lütfen en üst düzeyden olsun hayaliniz. Sakın “ ben kim oraları kazanmak kim” gibi olumsuzluklar ye almasın hayallerinizde.
Kendini gitmek istediğin okulun bahçesinde hayal et, kazanmışsın, kendinle gurur duyuyorsun,dersten çıkmışsınız, arkadaşınla gülüşüyorsunuz, gibi.
Ya da babanızdan istediğiniz hediyeyi kazanmanın mutluluğunu ta içinde hisset. Olmuş gibi…


Hayallerin her zaman büyük beden olsun küçüğüm. Tabir i caizse 3XL, 5XL olsun. Sonuç 5XL olamasa da 3XL olacaktır.
Önceden edindiğin olumsuz düşünceleri önemsemeden kendine hedef belirlemiş oldun. Bu hedefe ulaşmak için yapacağın aşamalı planlar her zaman olumlu katkı sağlayacak, sakın vazgeçme kuzum.
Sınava hazırlanırken sakın kendini çaresiz ve yalnız hissetme minik farem, seni seven öyle çok kişi var ki etrafında “ annen, baban, ablan, ağabeyin… vb. “ birini gözüne kestir, yapabildiklerini de yapamadıklarını da onunla paylaş. Karşılıklı güven seni ne kadar rahatlatacak, göreceksin. Böylece ders çalışmak için gereken içsel motivasyonunu kazanmış oldun minik farem.


VE SİZ AYŞE HANIM, HASAN BEY; VE SİZ NURTEN HANIM VE MİTHAT BEY… Öyle sabırla davranıyorsunuz ki kuzunuza, öfke krizlerine girmeden olumlu bir şekilde atlatacaksınız bu dönemi, sizleri şimdiden kutluyorum.                                                                                                                                                                        

Bir gün iki çocuklu bir aile gezintiye çıkarlar. Çocuklardan biri yorulur ve babasının kendisini kucağına almasını ister. Baba da yorgun olduğunu söyleyince çocuk ağlamaya başlar.
Baba bir tek kelime söylemeden ağaçtan bir dal keser, dalı bıçakla düzeltir ve oğluna verir. ’’Al oğlum, sana güzel bir at .’’der. Çocuk sevinçle ata biner ve sıçrayarak, ata vurarak evin yolunu tutar.
Baba dönerek kızına der ki: ’’İşte hayat budur kızım. Bazen zihnen ve bedenen kendini çok yorgun hissedeceksin. İşte o zaman kendine değnekten bir at bul ve neşe ile yoluna devam et. “
Bu at bazen aileniz, bazen bir arkadaş, bazen bir şarkı, bir şiir, bir çiçek, bir çocuğun tebessümü olabilir. 
Etrafınıza iyi bakın kuzularım, böyle bir atı, arayan herkes bulabilir.


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.