Gülseren ŞENYÜZLÜ

Tarih: 31.05.2024 10:05

SINAV PAZAR GÜNÜ; KALDI İKİ GÜN

Facebook Twitter Linked-in

SINAV PAZAR GÜNÜ; KALDI İKİ GÜN


Son hafta ders çalışılmaz demiş rehber öğretmenleri, hatta pek çok yerden de duymuşmuş benim kuzucuklarım ve bana karşı isyan bayrağını açmışlar.
Hatta bazı veliler de bu konuda yavrucuklarından yana olmuşlar ve birlikte özellikle cumartesi günü için plan yapmışlar, kuzucuklarına “ moral pikniği” düzenlemişler de neden bilmem beni davet etmeyi unutuvermişler. 
Davet etseydiniz gelirdim, şimdi yazacaklarımı orada söylerdim; ama yarın çok geç olurdu.
Asla sizlere kırgın değilim, biliyorum ki hepiniz sıkıldınız; sınav bitse de kurtulsak diyorsunuz. 
Sabrınız kalmadı; ben de diyorum ki kolay bir yolculuk değil yaptığınız. Buraya kadar birlikte başardınız, bu son aşama kaldı, iki gün, biraz daha sabır çocuklarım. Siz, gecenin en karanlık olduğunda yola çıktınız; hava aydınlanmaya başladı. İki gün sonra güneş doğacak.


Sizler kuzucuklarım, her biriniz birer kahramansınız; buraya kadar kendi gücünüzle, kendi inancınızla geldiniz. Bundan sonrası mı, sizin deyiminizle “ Vız gelir, tırs gider.”
Öyleyse hafta sonu piknik İPTAAAAL!


Neden mi bu kadar sevindim, pikniği iptal edişinize. Kuzucuklarım ve değerli velilerim, beni iyi dinleyin.
Son hafta ya da sınava iki gün kala ders çalışılmaz, evet. Tercüme ediyorum.” Son iki gün kala bugüne kadar çalışmadığın ya da hiç ilgilenmediğin konuyla uğraşma onun yerine bildiği konuları tekrar et. “
Eğer son hafta bırakırsanız konu tekrarlarını, deneme sınavını beyniniz de tatile çıkarıyor kendini… 


En değerli hele de son iki gün kalan değerli zaman. Daha iyi anlayabilmen için örneklendiriyorum. Okul sınavlarından birindesin, çok iyi hazırlandın ama hala tedirginsin; çünkü bu dersten iyi bir not alırsan takdir, alamazsan teşekkür belgesi verilecek. Ne tesadüftür ki son iki dersiniz boş: Ne yapardın… Ben sizin ne yapacağınızı açıklıyorum:  Bir bölümünüz, dışarıya çıkacak, yani pikniği iptal etmeyecek; hayallerinin peşinden koşanlarsa; oturup konuları tekrar edecekler. İki boş dersten sonra sınava girdiniz, yaşasın dediniz, ne kadar net hatırlıyorum ve ne kadar çabuk bitti bunca soru.


Şimdi gerçeğe dönüyorum, bugün ve yarına… Son iki gün notlarınızı okudunuz, hala tereddütte kaldığınız notlar varsa, son sabah evden çıkmadan tekrar etmek üzere ayrı bir yere not aldınız. Gece yattığınızda tekrarlarınızı yaptınız. Deneme sınavı yaptınız süre koyarak… 
Ve nasıl geçecek diye hayıflandığınız iki gün bitiverdi.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —