1.06.2024 08:05:00

268

Gülseren ŞENYÜZLÜ

SINAV YARIN!


Son gün, biraz daha sabır çocuklarım, sonrası bahar.
Bu son gün kuzularım, inandınız ve bugünlere geldiniz. İNANMAK ve UMUT önemliydi…  Ailenizle birlikte başardınız, bugüne kadar geldiniz.
Bugün sizin için gerçek sınav, hani dün demiştim ya sınavdan önceki boş ders.  “Sabreden derviş, muradına ermiş.” diye bir söz var ya çocuklarım, gerçekten buraya çok yakıştı.


Hadi bugün beni dinle, kendine bir şans daha ver; çünkü sen her şeyi başaracak güçtesin. Kendine, kendi gücüne inan…
Bugün sabah ailenle güzel bir kahvaltı yap, sonra dışarıya çık ve yarım saat yürü, yürürken hayalini kurduğun, gitmek istediğin okulu düşün, dua et; dileklerimiz dualarımızdır.


Sonra mı malum her zaman yaptıklarımızı yapacağız. Ders ders konuları, gözden geçiriyoruz, sonra da denem sınavı çözüp günü kapatıyoruz.


Bugün akrabalar telefonla ya da bizzat gelerek siz başarılar dileyeceklerdir ve pek çoğu okunuş su, şeker ya da pirinç getirecek. Sakın burun kıvırmayın, onlar inandılar ve size de UMUT olmak istiyorlar. Teşekkür edin ve için, kim bilir…


Akşam oldu, hava kararmak üzere, tek başınıza son kez yürüyüşe çıkın, ağlamak geliyorsa içinden salya sümük ağla, rahatla eve dön, gene malum üçlü girin yatağa. Tekrarlarınızı yaparken bütün günü verimli geçirmiş olmanın verdiği rahatlıkla uyuyakalacaksınız.
Kahvaltıyı abartmayın ve sınava zamanından 5 dk. önce orada olacak şekilde evden çıkın. 


Salona girdiniz, belgelerinizi çıkarın masanın üzerine koyun ki içiniz rahat olsun. Kalem ve silginizi çıkarın, suyunuzu dökülmeyecek bir yere koyun. 
Zil çaldı, sınav başladı, kendine inan; çünkü sen her şeyi başaracak güçtesin.
Hepinize ayrı ayrı iyi şanslar diliyorum…


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.