YKS BİTTİ, SIRADAKİLERE HAZIR MIYIZ?
YKS ‘ye giren AYT, TYT, YDS ‘ ye girecek olan bütün gençlerimize başarılar diliyorum…
Yolunuz açık, şansınız bol olsun.
İster orta öğretimde, ister yükseköğretimde değişen pek bir şey yok. Önündeki engel hep sensin.
Herkes yaşamının belli noktalarında karanlıkları geçmek, sarp tepelere tırmanmak zorundadır. Hiçbir başarıya ellerini kollarını sallayarak ulaşan görülmemiştir.
Bu zorlukları aşarken sizden öncekilerin yaşanmışlıklarından yararlanarak yol almak bizi rahatlatacaktır. Yolumuzu aydınlatacak, bize cesaret verecektir.
“ O bunca zorluğa rağmen başardıysa ben de başarabilirim.”
Çalışma planı oluşturmak önemli sevgili gençler. Hedeflerinizi netleştirin ve çalışma zamanınızı bu hedeflere göre planlayın derim. Öncelikli konulara odaklanın ve zamanınızı bu konulara yoğunlaştırın. Daha önce yaptığınız deneme sınavlarını ve çözdüğünüz soruları, özellikle de yapamadığınız soruları, tekrar gözden geçirin.
TYT Matematik önemli, bilgilerimizi taze tutmak için bol bol test çözülmeli. TYT VE YDT ‘de yapılacak şey sadece test çözmek ve zaman ayarı olacak.
AYT daha kolay çünkü bilgi soruları, diyelim ki edebiyat konularından Milli Edebiyattasın, bunları ezberlerken ilk konuları unutmuş olabilirsiniz… Hemen ilk konulara şöyle bir göz gezdirdikten sonra yeni konuları ezberle. Ve ilk konulardan da yeni konundan da test çöz.
AYT de yapılacak çok şey var, son dakikada bile öğrendiğiniz her şey
sizin için avantaj olacak…
Konu tekrarı, AYT deki bütün dersler için geçerli.
AYT de 160 soru var, dersler ve soru sayısı:
“40 soru Matematik,
40 soru Fen Bilimleri,
40 soru Sosyal Bilimler-2
40 soru Türk Dili ve Edebiyatı ile Sosyal Bilimler-1 testinden” olmak üzere…
Daha önce söz ettiğim ders çalışma yönteminden tekrar bahsetmek istiyorum, çünkü her biriniz benim için çok kıymetlisiniz. Başarılı olmanızı yürekten istiyorum.
Bütün derslerden tuttuğunuz, notları çıkarın; baştan alarak tek tek tekrar edin sıra sıra, atlamadan…
Gün içinde bugünden başlayarak çalıştınız; akşam oldu, yatma saatiniz geldi. Ev ahalisine iyi geceler dediniz, yatağınıza yatmadan önce o gün içinde tekrar ettiğiniz notları ve size fener gibi ışık tutacak, cep telefonu ya da feneri alarak giriyorsunuz yatağa. (Bir bu eksikti, uyurken bile rahat yok, diyenleri duyar gibiyim…)
Işığı söndürdünüz, gözlerinizi kapattınız. Hangi dersten başlamak istiyorsanız ondan başlayarak tekrar yapacağız. Kısaca notlarımızı gözümüzün önüne getirerek yapılacak tekrar bu, örnek olarak diyelim ki Halk Edebiyatını tekrar ediyorsunuz, madde madde canlandırın gözünüzün önünde. Bir yere geldiniz, hatırlayamadınız. İşte bu noktada ışık açıyoruz ( tlf ya da fener, neden mi? Her defasında yataktan çıkıp elektrik düğmesine gitmemek için…)Notumuza bakıyor ve hatırlayamadığımız bölümü tekrar ediyoruz. Bütün gün tekrar ettiğimiz notlar bitti, uyuyabilirsiniz. Ya da notlar bitmeden uyuyakaldınız önemli değil. Bu çalışma yöntemi alışkın olmadığını için size zor gelebilir. Uygulamanız konusunda ısrar ediyorum, çok verimli bir çalışma tarzı. Asıl sonucu sınav günü göreceksiniz, demedi demeyin.
Tam karşıya geçerken elini bırakmayacak, karşıya geçmene yardım edeceğim.” diye söz vermiştim.
Ben sözümü tutuyorum, tutacağım.
Sizden de aynı hassasiyeti bekliyorum…