13.09.2024 15:55:00

134

Gülseren ŞENYÜZLÜ

ZEKİ OLMAK YETERLİ Mİ?
Başarılı olmak için zekâ gerekli elbet; ama tek başına yeterli değil kuzucuklarım. 
Zekâ, çalışkanlıktan daha önemli mi diyorsunuz. Üzgünüm yanılıyorsunuz kuzularım. Zekâ önemli olsaydı eğer, tarih zeki, ancak tembelliği nedeniyle silik olarak kalmış insanlarla dolu olmazdı. “Kullanılmayan zekâ, açılmayan paraşüt gibidir.” diye bir söz duymuştum ve buraya da çok yakıştı.
Başarılı olmada bence en önemli şey İSTEMEK bence… İstemenin içindeki hayal, arzunun derecesidir, bizi çalışmaya hazır hale getiren.
Müziği hafifçe açın, arkanıza yaslanın, gözlerinizi kapatın… Şimdi hayal kurmaya başlayalım.  “Sınav salonundasınız, kitapçıklar dağıtılmış, sayfaları açtınız ve soruları çözmeye başladınız. Her şey yolunda gidiyor çok mutlusunuz çooook… Bu mutluluğu içinizde duyun gerçekmiş gibi.
Sınav salonundan çok mutlu ayrıldınız, oh, şükür bitti. 
Tatil yapabilirsiniz artık;  gezin, tozun, oynayın, sinemaya gidin, kısaca ne yapmak istiyorsanız onu yapın. Zaman çabuk geçiyor eğlenirken.
Sonra bir gün, sonuçların açıklandığını duydunuz, heyecan doruktaydı kalbinizin atışı bile değişti. 
Sonuçlara bakıyorsunuz, çok istediğiniz puan ve karşısında gitmeyi hayal ettiğiniz okulun adı yazıyor. 
Aileniz sizinle gurur duyuyor, öğretmenleriniz sizi kutluyor, birbirinize sıkıca sarılıyorsunuz. Kalabalık, herkes sizi hayranlıkla izliyor ve siz kendinizle gurur duyuyorsunuz. Bu duyguyu taaa içinizde hissedin.

Siz çok güçlü, başarılı birisiniz. Kendinizi tamamen rahat bırakın, dik oturun, omuzlarınız yukarıda. Bu duygunun tadını çıkarın, siz en güzel şeylere layıksınız ve bu başarıyı hak ediyorsunuz.
Şimdi gözlerini aç ve bu mutluluğa kavuşmak için elinden geleni yap.
GÖREYİM SENİ EVLAT!


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.