GÜNDEM 29.03.2024 11:11:23 0

Büyüktankaya’dan Alerji Farkındalığı..!

Seminerin amacı çocukların erken yaşta hastalıkları farketmesi ve konuyla ilgili nasıl erken tedavi olabilecekleri nasıl davranmaları gerektiği sağlık konusunda da bilinçli gençler yetiştirmek. Üsküdar ilçe genelinde başlayan semi

Büyüktankaya’dan Alerji Farkındalığı..!

 

Büyüktankaya’dan Alerji Farkındalığı..!

 

Üsküdar ilçe genelinde Rüzgar Büyüktankaya nin hazırladığı proje yoğun ilgi görüyor.

 

Okullarımızda öğrencilerimizde farkındalık yaratmak amaçlı hazırladığı proje gündem oldu. Sağlık farkındalık projesine Prof.Dr çocuk alerji uzmanı besin alerji dernegi olarak  Ahmet Akçay alerji diyetisyeni Yasemin Çalışır Prof. Dr. Dsikolog pedagog aile ilişki uzmanı Ekrem Çulfa daha nice doktorlarımız çocuklarımızda farkındalık yaratmak için ücretsiz seminer etkinliğine katılmaktadır.

 

Seminerin amacı çocukların erken yaşta hastalıkları farketmesi ve konuyla ilgili nasıl erken tedavi olabilecekleri nasıl davranmaları gerektiği sağlık konusunda da bilinçli gençler yetiştirmek. Üsküdar ilçe genelinde başlayan seminer ilçe geneline yayılmakta yoğun ilgi görmekte.

 

 

Bu hafta Dilaver Cebeci ilkokulu ve Hilmicelikoglu ortaokulunda Prof.Dr. cocuk alerji uzmanı Ahmet Akçay  ve alerji diyetisyeni Yasemin Çalışır çocuklarda farkındalık yaratmak için alerji nedir? Alerjisi olan kişi nasıl beslenir? Alerji bazen dikkat edilmezse ölümcül olabilir. Alerjisi olan çocuga şakayla dahi olsa alerjisi olan besini yemesi için teklif dahi yapılmaması gerektiği şeklinde vurgular yaptılar.

 

Alerji şok iğnesinin de tüm okullarda bulunması gerektiğine dikkat çeken prof.dr çocuk alerji uzmanı Ahmet Akçay hemen arkasından ambulans çağırılması gerektiğini de belirtti.

 

Alerjinin çeşitleri olduğunu anlatan prof.dr.Ahmet Akçay bahar alerjisine dikkat çekerek çocukların dışarıdan gelir gelmez üzerlerini değiştirmesi duş almaları gerektiğini polenlerin giysilerine yapıştığını ve eve getirildiğini belirtti.

Dilaver Cebeci ilkokulu ve Hilmicelikoglu ortaokulunda verilen seminer de öğrenciler alerji tanımı alerjisi olanların nasıl beslenmesi gerektiği alerji anında ne yapılması konuları hakkında bilgi sahibi olmuş oldular.Saglıklı ve alerjisi olanların nasıl beslenmesi gerektiğine dikkat çeken alerji diyetisyeni Yasemin Çalışır da bilgilerini öğrencilerle paylaştı. 

 


Haber Kaynak : YerelHaberim.Net

START TV / START TÜRK

Albayrak'tan Kıyamet Alametleri..!
Akgün, Okul Arazisini Konuta Çevirdiler.
Eski Muhtar'dan Özlü Sözler
Beşyüz Kişi Adına Beşyüz Fidan
Buda Tek Sınıflık Okul,
Aktan; Memurun Güven Kapısıyız..!
Tüm videolar...

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.